1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “İstikrar İçin, Yeniden Biz”
“İstikrar İçin, Yeniden Biz”

“İstikrar İçin, Yeniden Biz”

AK Parti Kars milletvekili Adayları Ahmet Arslan, dr. Yusuf Selahattin Beyribey ve Genç İşadamı Suat Ögel, İl Başkanlığı’nca Devlet Su İşleri ( DSİ ) Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda basınla buluştu.

A+A-

“İstikrar İçin, Yeniden Biz” mesajı veren adaylar, AK Parti’nin 13 yıllık tek başına iktidar döneminde yapılan hizmetleri anlatarak “Tek Başına İktidar” vurgusu yaptılar.

AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Dr. Yusuf Salahattin Beyribey ve Suat Ögel ile İl Başkanı Adem Çalkın, 1 Kasım seçimlerine ve ülkemizin içinde bulunduğu durumlara ilişkin önemli açıklamalar yaptılar.

Soru-cevap şeklinde geçen programda AK Parti Kars Milletvekili Adayları, AK Parti hükümetiyle birlikte var olan hizmetlerden bahsederken, İl Başkanı Adem Çalkın ise 1 Kasım seçimlerine Kars’ın çok güçlü isimlerle 1 Kasım seçimlerine katıldığının altını çizdi.

Programda ilk olarak, 1 Kasım’da milletin vekillerinin seçileceğine dikkat çeken AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 1 Kasım’da Kars’ın kendi geleceğini belirleyeceğini, iradesini huzur ve istikrardan yana kullanacağını ifade etti.

Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin Kars halkına aktarılması konusunda emek sarf eden basın mensuplarına teşekkür eden AK Parti Kars Milletvekili Adayı Suat Ögel ise konuşmasında, artan terör olaylarının Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Kars’ta ve özellikle turizm adına lokomotif olmuş Sarıkamış’ta da büyük ölçüde sorunlar oluşturduğuna dikkat çekti. “Seçim öncesi ve sonrası yaşanan olaylar sonrasında bu bölgelerde birçok şey büyük ölçüde sekteye uğradı” diyen Ögel, bayramda şehrimize gelemeyen vatandaşın olduğuna vurgu yaparak, “Ülkede sağlanan istikrarlı günlerin önlenmeye çalışıldığını görmekteyiz. 1960’lı yıllarda ‘Söz Milletindir’ diyerek yola çıkmış olan Adnan Menderes’in topluma yapmış olduğu onca hizmete rağmen askeri darbeyle alaşağı edilmesi sonrasında ülkemiz kaosun, sıkıntının ve ekonomik çöküntünün yaşadığı bir dönem geçirdi. 70’li yıllarda da yine askeri darbenin, siyasete, demokrasiye müdahalenin yapıldığı, fakirliğin ve yok yoksulluğun sokaklarda kol gezdiği ve tüm gençliğimizin kanının yerlere döküldüğü yılların yaşandığı dönemlere vesile olduğunu görüyoruz. 80’li yıllarda da aynı sistemler uygulanarak ülke karanlık günlerine devam etmiş ve sonrasında sandığa gidilerek istikrar için yeni dönem başlatılmıştır. 8 yıl boyunca hizmet devam etmiş ve Türkiye’nin muhasır medeniyetler seviyesine yükselmesi adına müthiş bir gayret sarf edilmiştir. 1988 yılında merhum Turgut Özal’ın vefatıyla birlikte ülkemiz koalisyonlu günlere geri dönerek, yeniden istikrarsız günler oluşmuştur.” ifadeleriyle Türkiye’nin 1960’lı yıllardan 2002 yılına kadar geçirdiği dönemi ve koalisyon ile tek parti hükümeti arasındaki farkları örneklendirdi. 

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ise şunları kaydetti:

“Ülkede tek partili hükümet olmadığında, istikrar olmadığını, cebinizdeki paranın dolar karşısında değer kaybedeceğini daha önce gördük ve bunu çok iyi biliyoruz. 2002 yılı öncesi eski parayla 700 trilyon değerinde bir para için devlet devlet gezerek memurun maaşı ödenmeye çalışılıyordu. 2002 yılı sonrası için ne oldu da bütün bu borçlar ödendi, refah sağlandı, istikrar sağlandı. Ne oldu da Türkiye’de birçok hizmet kolaylıkla yapılır hale geldi. 2002 yılından önce bir inşaat temeli atıldığında 15-25 yıl içerisinde hizmete açılıyordu. Bu da demektir ki inşaatı yapan kişiyi emekli edince hizmete açılıyordu, şimdi ise bu süreler akıl almaz derecede kısaltıldı. Kars’ta hizmet veren Kars Doğumevi Hastanesi 14 yılda yapılmıştır, bu tür hastaneler ilçelerimizde şimdi 1 yılda yapılıyor. Birilerinin bir şeyler yapmıyorlar demelerine karşı, yapılan birçok örnek gösterebiliriz. Eğitim alanında, yol alanında, hizmet alanında birçok yatırım yapıldı. Kars’ta 2002’den bu yana 550 köye yeniden su getirdik, 1 köye gerekirse 3 defa su götürmek durumunda kaldık. Şimdi köylerimizi gezince gurur duyuyorum, herkesin çatısında güneş enerjisi. Eskiden neden yoktu, çünkü su yoktu. Bunun yanı sıra devletin birçok kurumunu yeniden inşa ettik. Biz hep önümüze bakmak zorundayız, eksiklerimiz tabi ki var ama bunları yapmanın yolu da kesinlikle büyümeden geçiyor. Bizler büyümenin, istikrarın devamı için hizmete daima hazır olduk, olacağız.”

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan ise Türkiye’nin geçmişten bu günümüze kadar yaşadığı dönemleri, özellikle genç neslin 2002’den bu güne kadar değerlendiriyor olmasının yanlışlığına vurgu yaparak, “1980 sonrası jenerasyon öncesini hiç hatırlamıyor, yeni jenerasyon ise öncesini hiç hatırlamıyor. 2002 yılında 13 yaşında olan ve yavaş yavaş aklı kesen çocuklar şimdi 26 yaşında ve 8 yıldır oy kullanabiliyor ama öncesini bilmiyor. Hep zannediyor ki dünya 2002’de AK Parti ile başlayan, 2015’e gelen bu süreçte devam etti. 7 Haziran seçimleri bize bir ders verdi. 7 Haziran dedi ki, ‘Ey AK Parti, Ey Ak Partili’ nasıl olsa ben güçlüyüm deme silkelen, bu ülkenin sana, istikrara ihtiyacı var. Ama 7 Haziran başka bir şey daha söyledi. Dedi ki, ‘Türkiye’yi sadece 2002-2015 arası zannetme. 7 Haziran sonrası bir de öncesi koalisyonlar var, bunun örnekleri var, bu örnekleri de göz önünde bulundur ve git hükümet kur, ama bu anlamda bizim çabalarımız yeterli olmadı ve dolayısıyla 7 Haziran hepimize ders verdi. Bizler daha önceki örnekleri göz önünde bulundurarak çok iyi görüyoruz ki tek başına iktidar istikrar anlamında olmazsa olmaz değerine sahiptir. Dünya kaynıyor, kim büyürse gözler orada oluyor. Bir pasta var, ve pay sahibi çoğalsın istemeyen dünyaya karşı söz sahibi olmak için o seviyeye çıkmak kadar büyüyerek seviyeyi korumak çok önemlidir. Bu anlamda 1 Kasım’da büyüyen Türkiye için bizler yeniden buradayız.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.