1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstenince Oluyormuş…
İstenince Oluyormuş…

İstenince Oluyormuş…

Kars’ta Adliye’den emekli bir vatandaş, boş vakitlerini değerlendirmek için evinin önünü adeta “Cennet bahçesi”ne çevirdi. Karadeniz’i aratmayan görüntüler Doğu’da bile istenilince sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yapılabileceğini gösterdi.

A+A-

Kars’ta 32 yıl Adliye’de çalıştıktan sonra emekli olan 70 yaşındaki Ekrem Ertaş 1000 metrekare alanı bulunan bahçesini emekli olur olmaz yeşillendirmeye başladı. 200 çeşit ağaç dikti ve etrafında da türlü türlü sebze yetiştirdi. 10 yıl boyunca bir yandan torunları Buğra (6) ve Efsa Melek Ertaş ile diğer yandan da ağaçlarıyla ilgilenmeye başladı. Ne ağaçlarının suyunu eksiltti ne de torunlarına olan sevgi ve ilgisini.

 

Ağaç sevgisinin her insanda olduğunu tek eksikliğin gevşeklik olduğunu belirten Ekrem Ertaş, “İstenilince her şey oluyor. Burası Kars ve 8 ayı kışın soğuğuyla geçen bir il. Genelde bu bölgelerde bu tür yeşillendirmeler olmaz diyordular. Ama ben şuna inandım ki: gayret ve çaba her şeyin üstesinden gelebiliyor. Bende gayret ettim ve düzenli bir şekilde bu çevreyi yeşillendirdim. Şimdi ise hem torunlarımla ilgilenip hem de bütün vaktimi bu bahçeye ayırıyorum. Herkes evinin önünü bile süpürse kent temiz kalır. Hatta Belediyeye bile ihtiyaç kalmaz.” dedi.

 

Toprakta gübre bile kullanmadığını, her şeyin organik olduğunu da belirten Ertaş, “Burada yetiştirdiğim sebze ve meyvelerle bir yıl boyunca pazara çıkmıyorum. Tüm sebze ve meyve ihtiyaçlarımızı buradan karşılaşıyoruz. Hem bana hem de tüm aileme yetiyor. Hem madden hem de manen çok kazançlıyız.” diye konuştu.

 

Ekrem Ertaş, bütün zamanını ayırdığı bahçesinde korunlarıyla vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.