1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşsizlik Hat Safhada
İşsizlik Hat Safhada

İşsizlik Hat Safhada

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde işsizliğin hat safhada olduğunu söyledi.

A+A-

Kars’ta yaşanan işsizlik oranı ülke geneline oranla üst sıralarda yer alıyor. Ülkenin kanayan yarası olan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan işsizlik sorunu çözülecek gibi de görünmüyor. Başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri, yapılan araştırmalara göre işsizliğin yoğun olduğu iki bölge olarak ön plana çıkıyor. Meydanlarda siyasilerin seçim zamanları vaatte bulundukları ve hatta dillerinde sloganlaşan işsizlik “sorununu çözeceğiz” söylemleri ne yazık ki seçimler bitince unutuluyor ve verilen sözler havada kalıyor.

 

Kars’ta yaşanan işsizlik sorununa değinen Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde işsizliğin hat safhada olduğunu söyledi.

 

İşsizlik sorununun Kars ekonomisine de büyük darbe vurduğunu belirten Güvensoy, “Başta Üniversite mezunları üzere, işsiz insanlarımızın sayısı gün geçtikte artmaktadır. Kıraathaneler ve kafeler işsiz insanlarla adeta kaynıyor. Ulusal bir kanalda Hulki Cevizoğlu’nun programına konuk olarak katıldığımızda işsizlik sorunu üzerine durmuştuk. Programda işsizliğin Kars’ta had safhada olduğunu vurguladığımızda programa katılan bir Profesör “Kars’ta o kadar işsizlik yok, işsizliğin az olduğu görülüyor” deyince; bende “bu işsizliğin anlaşılabilmesi için Kars’ta olunmalıdır işsizliğin ne kadar üst seviyelerde olacağı ortaya çıkacaktır” dedim. Kars’ta işsiz kalan bir çok insan, memleketlerini bırakarak metropol kentlere göç etti. Bu da şehri olumsuz yönde etkiledi.” dedi.

 

Teşvik yasalarının biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini de ifade eden Güvensoy, “Kars’a yatırım talebi olmadığı için sıkıntılarda ardı ardına dizilmektedir. Bu işsizlik sorununa devlet biran önce el atmalı ve bu sorun biran önce giderilmelidir. Ayrıca özel sektöründe bu konuya duyarlı olması gerekmektedir. Kars’ta fabrikalar kapandı buralardan çıkan birçok insan işsiz kaldı ve Kars’tan ayrılmak zorunda kaldı. Şeker Fabrikası da satıldı, satılacak. 450 çalışan bulunan fabrikanın satılmasıyla işçilerde zor durumda kalacaktır. İşsizlik oranları biran önce istihdamlar sağlanarak geri seviyelere çekilmeli işsiz olan birçok insanın bir an önce elinden tutularak kurtarılmalıdır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.