1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsrail Protesto Edildi
İsrail Protesto Edildi

İsrail Protesto Edildi

Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Cami çıkışında İsrail’i kınadılar…

A+A-

Gazze’ye insani yardım götüren filoya saldırıda bulunan İsrail’i protesto etmek için Kars Merkez Camii önünde Öğlen Namazı sonrası bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruşları basına açıklaması yaparak İsrail’i protesto ettiler.

 

Aralarında Kars Memur Sen Konfederasyonu, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu gençlik Derneği, Sağlık Sen, ve Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 80 kişinin katıldığı basın açıklaması alkışlarla desteklendi.

 

“Terörist Devlet İsrail’i şiddet ve nefretle kınıyoruz” sloganı ile yapılan basın açıklamasını Platform adına İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Sıdık Demir okudu.

 

Demir, İsrail’in Filistin’e insani yardım götüren gemiye yaptığı baskını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, “Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca, İskenderun’da katil İsrail’in taşeronu olarak çalışan terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit edilen 6 askerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam alemine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı tüm insanlığa karsı yapılmış bir saldırıdır. Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir.” dedi.

 

Demir, daha sonra şunları söyledi:

 

“Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslararası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslararası Mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır. Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren. İsrail’in uluslararası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır. Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar bu katil devletin uluslararası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkeleri, İsrail’le askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen diplomatik ilişkilerine son vermelidir. Katil devlet bitirmelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak spor etkinlikleri başta olmak üzere yarışmalara sokulmamalı, uluslar arası kuruluşlardan üyeliği silinmelidir. İsrail’i tecrit etmelidir. İsrail tüm uluslararası resmi ve sivil tüm buradan sessiz kalarak bu suça ortak olan Birleşmiş Milletlere (BM), İslam Konferansı Örgütü’ne (IKÖ) sesleniyoruz: İnsanlık İsrail’in zulmü altında eziliyor, daha ne diye susuyorsunuz. Uluslararası yaptırımları niye yürürlüğe koymuyorsunuz? Bu vahşi olay karşısında milletimizin göstereceği her türlü tepki yerinde ve anlamlı olacaktır. Ancak, haklı tepkilerimizi haksiz konuma düşürmemek için ve Türkiye’yi uluslararası toplumda zor durumda bırakmamak için milletimiz dikkatli olmalıdır. Bu duygular içinde tekrar tüm insanlığın başı sağ olsun diyor şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

 

Basın açıklamasının okunmasının ardından alanda bulunanlar tekbir getirilerek slogan attılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.