1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşkur’dan Meslek Tanıtım Günleri
İşkur’dan Meslek Tanıtım Günleri

İşkur’dan Meslek Tanıtım Günleri

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öğrencilere ileride seçecekleri meslekler konusunda yardımcı olmak amacıyla “Meslek Tanıtım Günleri” düzenledi.

A+A-

İŞKUR’un Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım günlerine, İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ve personelleri, meslek dalları tanıtılan kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Lise 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı tanıtım günlerinin açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, meslek seçiminin insan hayatındaki etkisi ve önemi hakkında kısa bilgi verdi.

Meslek seçimi ile birlikte hayat biçimini de seçildiğine dikkat çeken İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut, katılımcılara her mesleğin cazipliği ,kolaylığı yanı sıra zorlukları olduğunu ve buna göre kendilerine daha uygun bir mesleği seçmeleri gerektiğini anlattı.

Bulut, tanıtım günlerine birebir mesleği icra eden meslek erbaplarını davet ederek öğrencilerin kafalarında soru işaretlerini gidermek ve mesleği daha iyi tanımalarını yardımcı olmayı amaçladığını belirtti.

Yusuf Bulut, mesleki tanıtım gününde Avukat, Diyetisyen, Psikolog, Mimar, Diş Hekimi, Savcı, Polis gibi meslek dalları hakkında öğrencilere uzmanlar tarafından mesleğin cazipliğinin anlatılacağını söyledi.

Küçük yaşlardaki çocuklarda genellikle “Büyüyünce ne olacaksın?’ gibi soruların sorulduğunu çocukların ise bu soruya genellikle hayali cevaplar verdiğini hatırlatan Bulut, amaçlarının lise çağındaki gençlere ileride yapmak istedikleri meslekleri anlatmak olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından İŞKUR personellerinden İş ve Meslek Danışmanı Gökhan Çelik kısaca İŞKUR faaliyetleri hakkında sunum yaptı .

Meslek Tanıtım Gününe katkı sağlayan Cumhuriyet Savcısı Osman Kara, Avukat İnci Seda Keleşoğlu, Dİyetisyen Ceren Özkan, Psikolog Pelin Doğan, Mimar Gonca Artkışık, Diş Hekimi Canan Arslan,Toplum Destekleme Polisi Gülşah Kaya, mesleklerden uzman kişiler öğrencilere meslekleri ile ilgili bilgilerini aktardı. Meslek Tanıtım Günleri soru-cevaplarının alınmasının ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.