1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IŞİD terör örgütüdür
IŞİD terör örgütüdür

IŞİD terör örgütüdür

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD’i bir yıl önce terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtti.

A+A-

Milletvekili Arslan PKK’nın dünde terör örgütü olduğunu, bugün de terör örgütü olduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği il istişare toplantısına katılan Ahmet Arslan, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ahmet Arslan, “Bu ülke bir sene önce Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu Resmi Gazetesi’nde yayınlamıştır. Bu bu kadar net! Sonra ne yazık ki hiç istemediği bir şekilde Başkonsolosumuz dahil, 49 tane başkonsolosluktaki insanımız alıkonulmuştur. Şimdi karşınızda devlet etme kültürü olan, karşınızda kurumsallaşmış bir yapısı olan bir taraf olursa siz ona göre bir dış politika geliştirirsiniz. Ama karşınızda ne olduğu ve ne olacağı belli olmayan IŞİD gibi bir terör örgütü varsa amaçları belli değil. Hedefleri belli değil. Ne yapmak istedikleri belli değil. Neyin uğruna mücadele ettikleri belli değil. Sizin de 49 tane esiriniz varsa, siz ona göre bir politika geliştirmek zorundasınız. Dolayısıyla söylemlerinizi ona göre düşük seviyeden yapmak durumundasınız. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunu yapmıştır. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eğer IŞİD ile ilgili yazın özellikle yüksek perdeden konuşmamışsa bu ülke bilin ki 49 insanı içindir. Ama bugün çok net bir şekilde konuşuyor. Dolayısıyla herkes biliyor ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin IŞİD’in arkasında olması, IŞİD’i desteklemesi gibi bir şey kesinlikle söz konusu olmaz. Ama Türkiye Cumhuriyeti’ni istemeyenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni karıştırmak isteyenler zaman zaman bu ifadeyi kullanıyor. Bu IŞİD boyutu” dedi.

“IŞİD DİYE BİR BELA ÇIKTIYSA BİZ PKK’NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMASINDAN VAZ MI GEÇECEĞİZ. PKK ARTIR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR Mİ DİYECEĞİZ”

"IŞİD diye bir terör örgütü çıktı. IŞİD diye bir bela çıktıysa biz PKK’nın terör örgütü olmasından vaz mı geçeceğiz?" diyen Arslan, “PKK artır terör örgütü değildir mi diyeceğiz. Yok böyle bir şey PKK dün terör örgütüydü, bugün terör örgütü. Ondan daha beter biri çıktı diye o terör örgütü olmaktan kurtulmadı. Dolayısıyla her ikisi de terör örgütüdür. Her ikisini de Türkiye Cumhuriyeti kesinlikle kabul etmesi söz konusu değildir. Kobani’de çıkan eylemler PKK’yı resmen kabul etmemiz gibi bir sonuç kesinlikle doğuramaz. Muhalefet bunu istiyor. Muhalefetten kastım sadece Türkiye içindeki muhalefet değil. Bu ülkeyi istemeyen yabancı güçlerde bunu istiyor. Bu da söz konusu olamaz” diye konuştu.

“PYD SURİYE’NİN 1,5 MİLYON İNSANIN TÜRKİYE GELİP, BUNUN İKİ MİSLİ ÜRDÜN’E, IRAK’A BAŞKA YERLERE GİTTİĞİNDE, GİDİP ESAD İLE BİRLİKTELİK SAĞLAYAN, ONUNLA ORTAK HAREKET EDEN YAPI. ÖYLE BİR YAPI VARKEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ O YAPIYLA ORTAK MI HAREKET EDECEK”

PYD’nin Esad ile ortak hareket ettiğine dikkat çeken Milletvekili Ahmet Arslan şunları söyledi:

“PYD diye bir gerçek var. Kobani’de PYD Suriye’nin 1,5 milyon insanın Türkiye gelip, bunun iki misli Ürdün’e, Irak’a başka yerlere gittiğinde, gidip Esad ile birliktelik sağlayan, onunla ortak hareket eden yapı. Öyle bir yapı varken Türkiye Cumhuriyeti o yapıyla ortak mı hareket edecek. O yapıya diyor ki gel arkadaş benim insanımın, kendi insanının çıkarına denk gelen harekette bulunursan beraber hareket edelim. Bulunmazsan senin yanında olmamı bekleme. PYD bugüne kadar Esad ile ortak hareket edecek. Sonra diyor ki Türkiye Cumhuriyeti gelsin beni burada kurtarsın. Yok böyle bir şey! Türkiye Cumhuriyeti bir komşunun yapabileceği en iyi şeyi yapıyor. Sınırlarını sonuna kadar açıyor. Diyorki kardeş huzurlu şekilde bir kucak arıyorsan gel burada bir kucak var. Ama bana bela getirme. Ne yazık ki IŞİD’i de, PKK’yı da, PYD’yi de birileri yanlış tanımlayarak Türkiye’nin başına çorap örmek, Türkiye’nin başına büyük belalar açmak istiyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.