1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşadamlarından Karaçanta’ya ziyaret
İşadamlarından Karaçanta’ya ziyaret

İşadamlarından Karaçanta’ya ziyaret

Kars Sevdalısı İşadamlarından Başkan Karaçanta’ya ziyaret...

A+A-

İstanbul’da ikamet eden 19 kişilik Kars Sevdalısı işadamı, Kars’a gelerek Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret etti. Kars’ın çehresini değiştirecek projeler hazırlayacaklarını söyleyen işadamları kentin önünün açılması için her türlü desteği hiç bir karşılık beklemeden sonuna kadar vereceklerini açıkladılar.

Kars Belediyesi bugün önemli konuklarını ağırladı. Konuklar toplam 19 kişi ve hepsi de işadamı. Hem de kendilerini “Kars sevdalıları” olarak adlandırıyorlar. İstanbul’da ikamet eden Kars sevdalısı işadamları uçakla geldikleri Kars’ta Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı ziyaret ettiler. Makam ziyareti öncesinde belediye girişinde kurban kesen Kars Sevdalıları duaların ardından makama geçerek Başkan Karaçanta ile görüştüler.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette önemli konuşmalar yapıldı. İşadamları Kars’ın önü açık bir il olduğunu ve bu noktada büyük atılımlara ihtiyaç duyulduğunu söylediler. Bunun için de ellerinden gelen her türlü desteği sonuna kadar vereceklerini ve karşılığında tek isteklerinin Kars’ın Dünya Kenti olarak anılması olduğunu belirttiler. Kendilerinin bir beklentilerinin olmadığını tüm beklentilerinin Kars’ın gelişmesi olduğunu sık sık vurgulayan işadamları kalıcı ve geleceğe ışık tutan proje hazırlığı içinde olduklarını ve bunun için de üstün yetenekli proje uzmanlarıyla iş başına koyulduklarını ifade ettiler.

Kars’a yatırım sözü veren işadamları projeleriyle kentin turizm merkezi olması için de üstün gayret sarf edeceklerini vurguladılar. Hiç kimseyi kimseden ayırmadan, ötekileştirmeden, siz biz ayrımı yapmadan, tüm mozaiğe eşit yaklaşım ilkesiyle koyuldukları bu yolda kentin dört bir yanında, her köşesinde yaşayan vatandaşların eşit hizmetlere layık olduklarını kaydettiler. Bu noktada kendilerine düşen her vazifeyi şeref bilerek yerine getireceklerinin de sözünü veren işadamları kentin aynı zamanda tarım ve hayvancılık merkezi olma noktasındaki önemini de unutmadıklarını, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda da adından söz ettirecek bir il haline gelmesi aşkıyla yanıp tutuştuklarını dile getirdiler.

Kars’ın gelirleri artırılacak bir il, istihdam alanlarının yüz güldüreceği merkez, yaşam standartlarının attırılacağı bir dünya kenti olmasını arzuladıklarını da ifade eden Kars sevdalısı işadamları, Başkan Karaçanta’ya görevinde başarılar dileyerek Kars adına her zaman yanında olacaklarının da sözünü verdiler.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugünkü ziyaretiniz bizi ziyadesiyle sevindirmiştir. Bu samimi konuşmalarınız bizleri her zaman kamçılayacaktır. Bizler Belediyemizin imkanlarının yanı sıra siz değerli işadamlarımızın da destekleriyle çok yol alacağımıza inanıyoruz. Biz şuna her zaman inanıyoruz ki Türkiye’nin neresinde olursa olsun Karslı hemşehrilerimiz Kars için belediyeye desteklerini esirgemeyecektir. Bizler el ele verip kentimizi kalkındıracağız. Tek başımıza hareket etmeyecek ve tüm Karslıların desteklerine olduğu kadar fikirlerine de ihtiyaç duyacağız. El ele verip şehrimizi dünya kenti yapacağız. İlimizde nefes alan herkesin huzur ve refahı, ekonomi bağımsızlığı noktasında hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Allah bu kente sahip çıkan, bu kentin gelişmesi noktasında bir taş bile koyandan razı olsun. Allah hepimizin yolunu açık etsin. El ele, gönül gönüle daha güzel günlere diyorum.” şeklinde konuştu.

Makamda çektirilen hatıra fotoğrafının ardında Karaçanta ve Kars sevdalısı işadamları kentin tarihi ve mimari dokusunu yerinde incelediler. İnanç turizminin merkezi Kars kalesi ve eteklerini de gezen ekip şehir turu attıkta sonra da akşam saatlerinde bir restorantta akşam yemeğinde de bir araya geldiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.