1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İşadamları Erzurum'da toplandı
İşadamları Erzurumda toplandı

İşadamları Erzurum'da toplandı

İşadamları bölgesel yatırım sinerjisi oluşturmak için Erzurum'da buluştu...

A+A-

Doğu Anadalu'daki sanayici ve işadamları bölgesel yatırım sinerjisi oluşturmak amacıyla Erzurum'da toplandı. Bölgenin ekonomik yapısının masaya yatırıldığı toplantıda, iş dünyasının sivil toplum örgütleriyle ilişkileri de ele alındı.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)'e bağlı 11 ilin sanayici ve dernek başkanları Erzurum'da düzenlenen 11.Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda bir araya geldi. DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız'ın başkanlığındaki toplantıya Erzurum, Ağrı, Artvin, Hakkari, Van, Kars, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Yüksekova, Oltu, Patnos ve Erciş'li işadamları katıldı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren federasyonun genel sekreteri Halim Gökçe, Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda Doğu Anadolu Bölgesi'nin yatırım haritasının çıkartıldığını söyledi. Bölgenin sosyo-ekonomik sorunlarının tespiti ve potansiyel yatırım alanlarıyla ilgili alt komitelerin oluşturulduğunu vurguladı. Gökçe, tarım, hayvancılık, termal turizmi ve madencilik komitelerinin hazırlayacağı raporların, TUSKON aracılığıyla ilgili bakanlıklara aktarılacağına da işaret etti.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin mevcut ekonomik sorunlarının objektif olarak belirlenmesi ve çözüm odaklı çalışmalara önem verdiklerini aktaran Halim Gökçe, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyal ve ekonomik kalkınmasında bölgedeki iş adamlarına büyük görev düşüyor. Oluşturduğumuz komiteler ile bölgemizin sorunlarını gerçekçi bir dille rapor edip, ilgili bakanlıklara çözüm amaçlı olarak sunacağız. Bu da bölgemize yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılara pusula görevi yapacak." diye konuştu.

Başkanlar Kurulu üyeleri daha sonra Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.