1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İş-Kur’da Staj Programı
İş-Kur’da Staj Programı

İş-Kur’da Staj Programı

Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü’nce en az lise, lise dengi ve üstü düzeyindeki eğitim kurumlarından mezun olmuş işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri staj programları düzenlenecek.

A+A-

Staj programlarına başvuru anında en az 5 çalışanı bulunan ve son 6 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısı 5 ve üzerinde olan özel sektör işyerlerinde uygulanacak.

 

Müdürlükten yapılan açıklamada, “İşyerlerine mali bir yükümlülük getirmeyen staj programlarında çalıştırılabilecek stajyer sayısı, staj programları başlamadan önceki son 6 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde bildirilen ortalama sigortalı sayısının 1/20’sinden fazla olamaz. Haftada 45 saatten ve toplamda 6 aydan fazla olamayacak olan staj programlarına katılan stajyerlere, Kurum tarafından staj programına katıldığı her bir fiili gün için 15,00 TL günlük cep harçlığı ödenecek ve programlara devam edilen süre içinde iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından SGK’ya yatırılacaktır.” denildi.

 

Açıklamada ayrıca, “Programlara en az 16 yaşından gün almış, en az lise ve dengi okul mezunu olan ve hali hazırda öğrenci olmayan bütün işsizler katılabilecek. İşyerleri, çalıştıracakları stajyerleri yukarıda sayılan şartları taşımak koşuluyla kendileri belirleyebilirler. Stajyerler de uygun özelliklere sahip işyerleri ile anlaşarak çalışabilirler. İki taraf arasında imzalanacak sözleşme, İl Müdürlüğümüzce uygun görülmesi halinde geçerlilik kazanacaktır. Sözleşme, İl Müdürlüğümüzden temin edilecektir. Programdan faydalanmak isteyen özel işyerlerinin ve işsizlerin taleplerini en kısa sürede Türkiye İş Kurumu Kars İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi 2124316 nolu telefon, [email protected] e-posta adresi ve İl Müdürlüğümüzden alınabilir. Tüm işverenlere ve işsizlere duyurulur.” ifadeleri yer aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.