1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İLKSAN delege seçimleri
İLKSAN delege seçimleri

İLKSAN delege seçimleri

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) delege seçimleri yapıldı.

A+A-

Seçimlerde Harun Yenice, Bülent Budak, Selçuk Akgül, Erkan Atabey, Oğuz Fırat, Dursun Gören, Latif Aktaş, Soner Polat yarıştılar.

Seçimler Kars Halk Eğitim Merkezi Salonunda 09.00-17.00 saatleri arasında yapıldı.

İLKSAN merkez ilçe delegelerini belirleyecek olan seçim oldukça heyecanlı geçti. Divan başkanlığını Yener Kaya, divan üyeliklerini İlhan Mert ve Ersavaş Mintaş’ın yaptığı seçimde 421 oy kullanıldı. Bunların 4’ünün geçersiz sayıldığı seçimde bazı oy kullananların ise aday olmayanların isimlerini veya soy isimlerini bile yazdıkları görüldü. Bir oy pusulasına aynı isimden iki defa yazanların bile rastlandığı seçimde zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Seçim sonucunda Erkan Atabey 161, Harun Yenice 160, Selçuk Akgül 105, Oğuz Fırat 103, Bülent Budak 98, Dursun Gören 61, Soner Polat 48, Latif Aktaş 43 oy aldı.

İLKSAN NEDİR?

1943 yılında 4357 sayılı Kanun ile sağlık ve sosyal yardımla ilgili meselelerde öğretmenleri birbirlerine yardım edici duruma getirmek amacıyla kurulmuştur.

Sandığın kuruluşu ile birlikte 4357 sayılı yasanın 12. maddesiyle “öğretmenlerin mesken ihtiyaçlarını gidermek” amacıyla bir yapı sandığı da kurulmuştur. Bu yapı sandığı, 1958 yılında Türkiye Öğretmenler Bankasına devredilmiştir. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) kurulmasına ilişkin 14. madde ise 1943 yılından bu yana hiçbir değişikliğe uğramadan yürürlükte kalmıştır.

Sandığın temel gelir kaynağını üyelerden Temsilciler Kurulunca tespit edilen miktarda her ay kesilen aidatlar oluşturmakta, bunun yanı sıra bağışlar ve Devlet bütçesinden yapılacak yardımlar, sandık gelirlerinin nemalandırılmasından elde edilen karlar, sandığın amaçlarını gerçekleştirmeye elverişli prevantoryum ve kaplıca gibi tesisler satın alarak veya yaptırılarak bunların kiralanmasından veya işletilmesinden elde edilecek kazançlar da sandığın diğer gelir kaynakları olarak sayılmaktadır.

Sandığın işleyişini belirleyen Ana Statü yapma yetkisi, 1985’te çıkarılan 3179 Sayılı Kanunla Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmiştir.

22 Mart 1995 tarih 22235 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sandık Ana Statüsü tümüyle yenilenmiş, halen bu Ana Statü yürürlükte bulunmaktadır.

Sandığın işleyişi; mevcut Ana Statü ve yönetmelikler çerçevesinde yürütülmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.