1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlkay Akkaya Rüzgârı
İlkay Akkaya Rüzgârı

İlkay Akkaya Rüzgârı

Kars'ta sahne alan sanatçı İlkay Akkaya, seslendirdiği şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

A+A-

Sanatçısı İlkay Akkaya, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda sevenleri ile bir araya geldi. Söylediği bir birinden güzel türkülerle hayranlarına seslenen Akkaya, Kars’a konser vermek için geldiğini söyleyerek, Karslı sevenleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yaklaşık 700 kişinin izlediği konserde, Akkaya’nın seslendirdiği şarkılar bazen hüzünlendirdi bazen de coşturdu.

Akkaya sanatçılık hayatında başından geçen ve karşılaştığı olayları da anlatarak anıları hayranlarıyla paylaştı. Salonun soğuk olmasından sık sık dert yanan, hayranlarının da üşüdüğünü gören Akkaya hareketli türkülerine ağırlık verdi. Hayranları ise hareketli türküleri fırsat bilip halay çekerek ısınmaya çalıştılar.

Konserin ilerleyen dakikalarında salonun soğuk olması nedeniyle müzik aletlerinin akortlarının bozuldu ve bir gitarın teli koptu. Bunun üzerine kansere ara verildi. Soluğu kuliste alan Akkaya ise elektrikli ısıtıcı karşısına geçerek hem ısındı hem de çay yudumladı. Saz ekibi de ısındıktan sonra 10 dakikalık aranın ardından konsere kaldığı yerden devam edildi.

Akkaya ile resim çekilebilmek için birbirleriyle yarışan hayranları, güvenlik görevlilerin buna izin vermemesiyle Akkaya’yı kamera ve fotoğraf makinelerine kaydetmeye başladılar.

Ses düzeni, salonun soğukluğu ve buna benzer birçok aksaklıktan dolayı hayranlarından özür dileyen Akkaya, başka bir zaman Kars’ta yeniden konser vermek istediğini söyledi.

Konser yaklaşık iki saat sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler