1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlk Fidan İlk Cumhurbaşkanına
İlk Fidan İlk Cumhurbaşkanına

İlk Fidan İlk Cumhurbaşkanına

​Kars Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ‘Her kabre bir fidan. Onların da bir ağacı olsun. Fidan bizden dua sizden. Mezarlıklar fidanlarla yeşersin’ sloganıyla başlatılan çam fidanı dikim kampanyası bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Yeni Mahalle Mezarl

A+A-

İlk fidan Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti’nin kurucusu Cihangiroğlu İbrahim Aydın’ın mezarına ikinci fidan ise Tunceli’de Öğretmenevi’nde hain saldırı sonucu şehit olan öğretmen Vedat İnan’ın kabrine dikildi.

Kars Belediyesi geçtiğimiz yıl Karadağ Mezarlığı’ndan başlattığı ağaç dikim kampanyasını bu yıl Yeni Mezarlığı’nda devam ettirdi. Yaklaşık 1000 adet çam fidanının kabirlerin başına dikilmesi için düzenlenen törene Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye başkan yardımcıları, Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdiresi Özge Erginbay, ilgili birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye işçileri tarafından önceden mezarların yanlarına açılan çukurlara çam fidanları bir bir dikildi. Mezar sahipleri bu uygulamayı başlatan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya teşekkürlerini ilettiler ve çok memnun olduklarını belirttiler. Kimileri ise çam fidanlarını mezarların üzerlerine dikerek, suladı. Hem kabirde yatan yakınlarına hem de belediyeye bu imkanı sağladıkları için dua eden vatandaşlar, fidanlara gözleri gibi bakacaklarını söylediler.

Başkan Murtaza Karaçanta, “Biliyorsunuz bu kampanyaya geçen yıl Karadağ mezarlığından başladık. Bu yıl da Yeni Mahalle Mezarlığında kampanyamızı başlattık. Özellikle ilklerin şehri dediğimiz Kars’ımızda ilk cumhuriyet olan Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti’nin kurucusu Cihangiroğlu İbrahim Aydın’ın kabrine ilk fidanımızı diktik. Bu da O’na olan minnet borcumuzun bir işaretidir, O’na olan vefamızdır. Allah kendisine rahmet eylesin. Milletimizin de başı sağ olsun diyorum.” diye konuştu.

Kampanyanın kent genelindeki tüm mezarlıklarda hayata geçirileceğini de kaydeden Başkan Karaçanta, ikinci fidanı da yine kendi elleriyle Tunceli’de Öğretmenevi’nde hain saldırı sonucu şehit olan öğretmen Vedat İnan’ın kabrine dikti. Başkan Karaçanta, şehit öğretmene Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi. Başkan Karaçanta, “Bu tür şeyleri inşallah bir daha yaşamayız” temennisinde bulunduktan sonra dua edip mezarlıktan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.