1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlim Yayma’nın kutlu Doğum etkinliği
İlim Yayma’nın kutlu Doğum etkinliği

İlim Yayma’nın kutlu Doğum etkinliği

İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu , “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenledi.

A+A-

Program Kars Anadolu İmam Hatip Lisesinin mehter takımı ile heyecanla başladı.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Peygamber Efendimiz  ve sahabelerin hayatından örnekler verdi.

Keleş yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamberimizin, cehalet asrını saadet asrına çevirdiğini anımsatarak, O’nun, kız çocuklarından utanç duyup, onları diri diri toprağa gömen insanlardan; iyiliğin, adaletin, güzel ahlakın temsilcisi insanlar çıkardığını söyledi.

Hazreti Ebubekir’in hayatında kesitler sunan Keleş, şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz’i hatırlayın:  Mekke’de çok işkenceler çektirdiler ona. Tek gayesi, son peygamber olarak Kur’an-ı Kerimi bütün yeryüzündeki insanlara iletmekti. Mekke’den çıktığında, Medine’nin ters istikametindeki bir mağaraya, Sevr Mağarası’na Hazreti Ebubekir’le sığınmıştı. Hazreti Ebubekir’in vasfı ‘Sıddık’, tasdik eden, doğru anlamındadır. O halde biz de doğru olacağız. Hazreti Peygamber ile Sevr Mağarası’nda bulunan Hazreti Ebubekir gibi olmak için biz de doğru olacağız, sadık olacağız.”

Ardından İlim Yayma Cemiyeti Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Öğrencilerinden Mehmet Akgün’ün şiir dinletisi ile devam etti.Şiir dinletisinden sonra yine Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Öğrencilerinin hazırladığı Hz.Hubeyb’in hayatından bir kesit sahnelendi.

Şiirin ardından Kars İl Müftülüğü Vaizi İsmail Şan hocanın sohbetiyle devam etti.İsmail Şan hoca “Gençlerimiz Kimi Örnek Alıyor” sunumu ile salondaki dinleyicilere eşsiz dakikalar sundu.

Sunumun ardından İsmail Şan hocaya hediye takdimi yapıldı.

Etkinliğe, İlim Yayma Cemiyeti Yön Kur Üyeleri, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, Kars İmam Hatip Lisesi İdareci ve Öğretmenleri, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Program salon çıkışında hediye takdimleri ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.