1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “İkraz Anlaşması” imzalandı
“İkraz Anlaşması” imzalandı

“İkraz Anlaşması” imzalandı

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi’nin “İkraz Anlaşması” imzalandı ve 2010 yılı 2. yarısı itibariyle projeye işlerlik kazandırıldı.

A+A-

Bu amaçla geçtiğimiz günlerde Kars Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM Proje yetkililerinden Daire Başkanı Ahmet Savaş İntişah, Şube Müdürü Şule Özveren, Ziraat Mühendisi Saliha Akbaş ve Ziraat Mühendisi Nejat Aydın’ın katılımlarıyla, “Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi” Başlangıç ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Ardahan, Kars ve Artvin illerinden proje personelinin katıldığı toplantıda Bakanlığın kırsal kalkınma projeleri deneyimi aktarıldı. Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) genel hatlarıyla anlatıldı, katılımcılara projenin amaçları, hedefleri ve bileşenleri ile proje yönetimi, satın alma konularında detaylı bilgiler verildi.

Proje Ardahan, Kars ve Artvin illerinde kırsal yoksulluğu azaltmayı ve tarımsal üretimde gelişme sağlamayı hedefliyor. Bu bağlamda; Tarımsal üretimde ticari boyuta geçme konusunda istekli olan ve bunu yapabilecek kırsal üreticilerin (kadın, erkek) gelirlerini artırmak, bu üreticilerin ticari boyuta geçmelerini engelleyen altyapı yetersizliklerini gidermek, bu süreçte desteklenmeleri için kurumsal yayım hizmetlerini güçlendirmek ve proje yönetim kapasitesini artırmak amaçlanıyor.

2010 ve 2015 yılları arasında uygulanacak olan proje Ardahan, Kars ve Artvin İllerini kapsıyor. Toplam yatırım miktarı 26,4 milyon ABD doları olan projenin finansmanını IFAD Kredisi, iç kaynak ve projeden faydalananların katkısı oluşturuyor.

PROJENİN BİLEŞENLERİ:

•A Bileşeni: Küçük Üretici ve Tarım Dışı İşletme Yatırımları

A1-Hayvansal Üretim Uygulamalarının ve Yem Tabanının İyileştirilmesi

A2-Meyve - Sebze Üretiminin İyileştirilmesi

A3-Tarım Dışı İstihdam Alanlarının Desteklenmesi

•B Bileşeni: Köy Altyapı Yatırımları

•C Bileşeni: Kurumsal Güçlendirme ve Proje Yönetimi

C1-Kurumsal Güçlendirme ve Kırsal Halkın Bilinçlendirilmesi

C2-Proje Yönetimi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.