1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İkna Ekibi Yollarda
İkna Ekibi Yollarda

İkna Ekibi Yollarda

Devamsızlık yapan öğrenciler ikna edilip okula kazandırılıyor...

A+A-

Kars’ın Susuz ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyen öğrenciler, kurulan ikna ekibi sayesinde yeniden okula kazandırılıyor

İlçe bünyesinde kurulan ‘İkna Komisyonu’ üyeleri, ilçe genelinde eğitimi yarım bırakan öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek çocukların eğitimlerini tamamlaması yönünde ikna ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, Şube müdürü Bayram Canlı, lise ve YİBO müdürleri, müdür yardımcıları, ilçedeki  rehber öğretmenler ve çeşitli branşlardan dört öğretmen olmak üzere toplam 11 kişilik ikna ekibinin, ilçenin bütün köylerini dolaşarak, çeşitli sebeplerle okula gidemeyen öğrencilerin ailelerini ikna çalışmaları sonuç verdi.

Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için hummalı bir çaba veren komisyon üyeleri, amaçlarının çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray, “Devletimiz her türlü hizmeti sunuyor. Liselerimiz taşımalı eğitim kapsamında hiçbir ücret ödemeden devlet çocuklarınızı bedava taşıyor. Önceden Yatılı okullarda imkânlar şimdiki kadar iyi değildi. Şimdi YİBO’ları dolaşıyorum imkânlar çok iyi. Sabah kahvaltında açık büfe uygulanıyor. Diğer öğünlerde öğrencilere uygulanan anketlere göre öğrencilerin sevdikleri yemekler çıkıyor. Geçmişte yatakhanelerde koğuş sistemi vardı şimdi ise oda sistemine geçilmiş. YİBO’larımız adeta beş yıldızı otel gibi. Bu imkânların değerini bilelim” dedi.

100.Yıl YBO Müdür Yardımcısı Demet Özer de annelere seslenerek, ”Bende bu yörenin çocuğuyum Susuz’luyum babam hepimizi okuttu. Öğretmen etti siz de çocuklarınızı okutabilirsiniz. Şimdi öğrencilerin her türlü imkânı karşılanıyor. Sadece sizlere çocuklarınızı okullara göndermek kalıyor.” dedi.

Susuz Çok Programlı Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni Sevde Yazıcı ve Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni Elif Kılınç’ta Bizlerde bayanız birimiz Kayseri’den birimiz Samsun’da okuyup çocuklarınıza hizmet etmek için Kars’ın Susuz ilçesine geldik çok da memnunuz sizlerde çocuklarınızı okutabilirsiniz. Yeter ki çocuklarınızı okula gönderin bizler her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi. 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Enver Özer, İmam Hatip Lisesi Müdürü Cuma Yüceler, İmam Hatip Ortaokulu müdürü Kadir Çalbak,75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu müdür yardımcısı Necip Çiftçi, İmam Hatip Lisesi Rehber öğretmeni Devrim Kılıç’ta öğrencileri ve ailelerini ikna ederek  öğrencilerin okula gelmeleri için yoğun çaba sarfettti.

İkna ekibi üyeleri, ilçenin bütün köylerindeki devamsız öğrencilerin evlerini kar, kış, ayaz demeden dolaşacaklarını ve çocukları okullu yapacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.