1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İhalesi Yapıldı
İhalesi Yapıldı

İhalesi Yapıldı

Kars’ın Digor İlçesine bağlı Yağlıca Köyü içme suyu enerji nakil hattının ihalesi yapıldı.

A+A-

Kaymakam Serkan Şeker’in girişimleriyle ihale edilen içme suyu enerji nakil hattının devreye girmesiyle birlikte Yağlıca köyünün su sıkıntısı sona erecek.

 

Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) projesi kapsamında 2010 yılı yatırım programına alınan Yağlıca köyü içme suyu hattının ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 252 bin TL. olan içme suyu hattı işi Kaymakam Serkan şekerin girişimleriyle 168 bin 900 TL. ihale edildi.

 

Yüklenici firmanın ihaleden sonra hemen işe başlamasıyla birlikte yaklaşık olarak 60 gün içinde içme suyu enerji nakil hattı işinin tamamlanması hedefleniyor.

 

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, ilçeye bağlı köylerde kaymakamlık olarak bir çok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Kaymakam Serkan Şeker, “KÖYDES projeleriyle ilçemizin köylerinin sorunlarını birer birer çözüyoruz. Köylü vatandaşların daha çağdaş bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Birçok köyümüze içme suyu verdik. Şuan içme suyu olmayan köyümüz hemen hemen kalmadı. Bu köylerimizde de sondaj çalışmalarımız devam kısa sürede çalışmalarımız tamamlanarak köylerimiz suya kavuşacaktır” dedi.

 

KAYMAKAM ŞEKER KÖSELER KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

 

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Özçalış ve Müftü Mikail Özcan ile birlikte Köseler Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu.

 

Kaymakam Serkan Şeker, Köseler köyüne yaptırılan köy camisine giderek çalışmaları yerinde gördü. Caminin genel durumu hakkında da bilgiler alan kaymakam Şeker, camii inşaatının belirlenen tarihte bitirilerek hizmete gireceğini söyledi.

 

KÖYE SU VERİLMESİ DÜŞÜNÜLEN MENBA GEZİLDİ

 

Kaymakam Serkan Şeker ve beraberindeki heyet, köylülerle birlikte köye verilecek olan su menbasına gittiler. Köyün su sıkıntısını bu menbadan verilecek su ile çözeceklerini belirten kaymakam Serkan Şeker, “İlçeye bağlı hemen hemen bütün köylerimizde su sorununu giderdik. Birkaç köyümüz kaldı. Bu köylerimizde de sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2010 yılında bütün köylerimizin su sorununu çözmek. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE TATİL KİTABI VERDİ

 

Kaymakam Serkan Şeker, Köseler köyünde tatilde olan öğrencileri başına topladı. Şeker, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra onlara tatilde oyundan arta kalan zamanlarında okumaları için tatil kitabı verdi. Kaymakam şeker kitapların yanında çocuklara bebek, futbol topu, flüt ve çikolata dağıttı. Kaymakam Şeker’den hediyelerini alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

 

Kaymakam Serkan Şeker ve beraberindekiler daha sonra Köseler köyünden ayrılarak ilçe merkezine döndü.

 

Öte yandan Digor Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) tarafından ilçe ve köylerdeki çocuklara 3 bin adet tatil kitabı dağıtıldığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.