1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İğrençlikleri tek tek anlattı
İğrençlikleri tek tek anlattı

İğrençlikleri tek tek anlattı

Kars’ta ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki M. A’yı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Aykut B.’nin ifadeleri kan dondurdu.

A+A-

Tecavüz ve cinayeti kırmızı renkli hafif ticari araç içinde gerçekleştirdiği ortaya çıkan Aykut B.’nin, “M.A ‘Babama, amcalarıma yaptıklarını söyleyeceğim’ dedi. Onu dışarıda bulduğum iple boğarak öldürdüm, cesedini tabyanın içine attım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim” dediği öğrenildi.

Kars’ta 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren M. A, bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde cesedi bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen M.A’nın katilini bulmak için Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis mobese ve işyeri güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli Aykut B.’yi yakaladı. Cuma günü akşam gözaltına alınan ve sabaha karşı çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Aykut B., güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne konuldu.

M. A’nın cinayet şüphelisi olarak Aykut B.’nin yakalanmasının ardından B. Ailesi, apar topar Kars’ı terk etti. Yanlarına yakınları 3 aileyi daha alan B. Ailesi, güvenlik nedeniyle açıklanmayan bir kente gönderildi ve bu yolculukları da devlet gözetiminde yapıldı.

Kentte büyük öfke ve üzüntüye neden olan olayın ayrıntıları da polisin soruşturması ve tutuklanan Aykut B.’nin ifadeleriyle ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, ilkokul öğrencisi M. A, 6 Nisan Pazar günü babasının Faik Bey Caddesi’ndeki işyerine öğle yemeği götürdü. Babasından aldığı 3.5 lira ile çiğ köfte alarak İstasyon Mahallesi’ndeki evlerine dönmek isteyen M.A, Digor Pazarı’nda babasının işyerinden tanıştığı oto alım satımı yapan Aykut B. ile karşılaştı ve ondan kendisini eve bırakmasını istedi. Hafif ticari aracın ön koltuğuna oturan M.A Aykut B. ile birlikte kent dışındaki Karadağ çöplüğüne gitti. Kentteki 25 mobese ve 20 güvenlik kamerasından elde edilen görüntülere göre saat 14.10 ile 16.30 arasında M.A ile burada kalan Aykut B., tek başına oto alım satımı yaptığı galeriye döndü. Ardından’da Erzurum’a gitti.

Emniyet’in ailenin ilk anda yanlış teşhisiyle basına verdiği kamera görüntülerinde aranan kişinin kendisi olmadığını görünce rahatlayan ve kaçmayı düşünürken işinin başına dönen Aykut B., Kars’ta düzenlenen protesto gösterilerinden tedirgin oldu.

Evi ile Bölge Trafik’in karşısındaki Galericiler Sitesi’nde bulunan oto galerinin dışına çıkmayan Aykut B., A. Ailesi’nin teşhisi üzerine 10 Nisan günü yakın takibe alındı. Aykut B., 11 Nisan günü saat 20.00’de galeride yakalandı. Polisleri karşısında görünce bir süre önceki ‘kız kaçırma’ suçundan dolayı mı yakaladıklarını soran Aykut B., sıkı güvenlik önlemleri altında götürüldüğü Emniyet’te sorguya alındı.

Babası ile birlikte oto alım satımı yapan, bekar olan, kız kaçırma ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Aykut B.’nin 4 saat kadar süren sorgu ve duruşmasında Kars barosundan hiçbir avukat görev almadı. A Ailesi ile cep telefonu ve oto alım satımı nedeniyle alış verişlerinin bulunduğunu M.A’yı babasına ait işyerinde tanıdığını anlatan Aykut B., Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek’ suçundan saat 03.00’te tutuklandı. Aykut B., zırhlı araçla Erzurum’a nakledildi ve yüksek güvenlikli Erzurum H Tipi Cezaevi’nde hücreye konuldu.

“EVE BIRAKMAMI İSTEDİ”

Aykut B.’nin, tutuklanmadan önce polise verdiği ifadelerinde, olayı büyük bir soğukkanlılıkla ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi. Aykut B. ifadesinde, 6 Nisan günü bir arkadaşıyla buluşmak için Digor Pazarı’na gittiğini belirtti. Arkadaşının buluşmaya gelmediğini, kaldırımda yürürken çocukla karşılaştığını kaydeden Aykut B., M.A’nın “Beni de eve bırakır mısın?” isteği üzerine onu aracına aldığını bildirdi. Aracın ön koltuğuna oturan M.A.’ya, yolda otomobil sürmeyi bildiğini söylemesi üzerine bir süre direksiyonu verdiğini, ışıklara gelince tekrar değiştirdiklerini ileri süren Aykut B., gittikleri Karadağ çöplüğünde meydana gelenleri şöyle aktardı:

“İP KOPTU TEKRAR BAĞLADIM”

“M.A cep telefonumla oto önünde ve yanında benim fotoğraflarımı çekti. Sonra eve götürmemi istedi. Ben de istemedim, ısrar edince itekledim. Yüz üstü düştü. Biraz dövdüm, burnu kanadı. Aracın perdelerini kapattım. M.A istemeyince yine dövdüm. Boğazımı sıkınca kendimden geçtim.  ‘Babama, amcalarıma seni, senin yaptıklarını söyleyeceğim’ dedi. Geçti ön koltuğa oturdu, başladı ağlamaya. Dışarıda bir ip buldum. Arka koltuğa geçtim, önde oturan M.A’nın boğazına ipi doladım ve sıktım. Sonra ip koptu, tekrar bağladım. M.A çırpınarak ayaklarını torpidoya vurdu, öyle kaldı. Tabyayı ben tünel olarak biliyordum. M.A.’yı boğduktan sonra kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Otoya bindim, geldiğim yerden döndüm. Akaryakıt istasyona girdim, 15 TL’lik yakıt aldım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim.”

POLİSTEN ALDIĞI PARAYLA ERZURUM’A DÖNDÜ

Digor yolu üzerindeki galeride saat 22.30’a kadar oturduğunu, kırmızı renkli aracı burada bırakıp gri renkli bir başka otoya binerek eve gittiğini öne süren Aykut B., evde kıyafetlerini değiştirdikten sonra televizyon seyrettiğini ve ardından da yattığını anlattı. 7 Nisan sabahı ailesi ile tartışarak evden çıktığını, 20 TL vererek otobüsle Erzurum’a gittiğini ifade eden Aykut B., bir galeride iş bulduğunu ancak kimlik istenmesi üzerine bundan vazgeçtiğini bildirdi. Erzurum’da bir otelde kaldığını, 8 Nisan günü Erzurum’da otogara gittiğini ve üzerinde 5 lira olduğu için orada gördüğü polislere “Kars’a gideceğim param bitti. Bana yardım eder misiniz?” dediğini, onlardan aldığı 20 lira Kars’a otobüsle döndüğünü söyledi.

ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Kars’a geldiğinde yakınlarının ‘kayıp’ ilanı vermeleri üzerine karakola giderek ifade verdiğini söyleyen Aykut B. olayda kullandığı kırmızı renkli aracı, Dağpınarlı birine sattıkları ileri sürdü. Aykut B. daha önce hiçbir çocukla cinsel ilişkiye girmediğini anlatırken, şunları söyledi:

“Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde askerlik yaptığım sırada yatakhanede 3 er bana zorla tecavüz etti. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Hava değişimine Kars’a gönderdiler. M.A ile oraya gezmeye gittiğimizde aklıma ilişkiye girmek geldi. Daha önce öyle bir şey yaşamadım, pişmanım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.