1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İftiraya Maruz Kaldı
İftiraya Maruz Kaldı

İftiraya Maruz Kaldı

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’ın, Kars Sağlık İl Müdürü Dr. Fahrinç hakkındaki talihsiz açıklamaları, sağlık çalışanlarını üzdü.

A+A-

 

Göreve geldiği günden itibaren özverili çalışmaları ile Kars halkının gönlünü fetheden Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, dedikoducu sendikacıların iftiralarına maruz kaldı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kars Devlet Hastanesi’nde düzen ve disiplinin sağlanması için adeta seferberlik ilan eden Sağlık Müdürü, görevini ihmal eden personelin de peşine düştü.

 

Durumdan rahatsız olan bazı sağlık personelleri ise sendikalarının arkasına sığınarak, Dr. Fahri Sevinç hakkında karalama kampanyası başlattı. Milliyetçi Hareket Partisi’ne yakınlıkları ile bilinen malum sendikacılar, çeşitli yollarla karalama çalışmalarına devam ederken, sağlık personeli, doktor ve hemşireler ise bu tür olaylara siyasi partilerin alet olmaması gerektiğini belirttiler.

 

 

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’ın  Sağlık Müdürü Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Oktay Aktaş, Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç’le ilgili basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Aktaş, “Kars’ın sağlık sorunlarını bir kenara bırakarak il ve ilçelere bizzat gitmek suretiyle veya personeli makamına veya yanına çağırarak hangi sendikaya kayıtlı üyesi olduğunu sormakta. Eğer, AKP’ye yakın sendikaya kayıtlı üye değilse baskı ve tehdit ederek zorla istifa ettirmek suretiyle iktidar partisine yakın sendikaya kayıt ettiriyor. Eğer istifa etmiyorsa “sizi Kars’tan sürerim” diye tehdit ediyor.Sayın Müdür, asli göreviniz olan Kars’lı vatandaşın sağlığı ve İlimizdeki sağlık kurumlarının sorunlarıyla ilgilenirseniz daha iyi olur kanaatindeyiz. Mesainizi ve zamanınızı hastane, doğumevi ve diğer sağlık birimlerinin daha iyi çalışmasını sağlamak için harcarsanız görevinizi daha iyi yapmış olursunuz. Hastane ve doğumevine bakımsız ve  temizlik yok adeta pislik yuvası durumundadır. Bunlarla uğraşın. İlimizde doktor sıkıntısı had safhadadır. Karslılar daha iyi sağlık hizmetine layıktır. Bunların mücadelesini verirseniz bizlerde size yardımcı oluruz ve yanınızda yer alırız.” dedi.

Aktaş daha sonra şunları söyledi:

“Sayın Müdür o zaman görevinizden istifa ediniz sendikanın başına geçiniz daha iyi olur. Bizlerde sizinle sendika görevlisi olarak daha iyi mücadele ederiz. Bugün siz personelinizi iktidar  gücünü arkanıza alarak baskı ve Tehdit ediyorsunuz. Yarın da birileri size aynı üslupla hareket ederse neden bana böyle yapıyorlar diye aklınızda bulunmasında fayda vardır. Sayın Müdür size bir şeyi hatırlatmak istiyorum AKP’nin gidişi yakındır. AKP’nin bir partilisi gibi hareket etmeyin, bugünün yarını da vardır size hatırlatırım. Sizden Devletin Müdürü gibi hareket etmenizi bekliyoruz ve bu yapılanları asla unutmayacağız. Bunları hep not ediyoruz. Yarın kim ne yapmışsa bir bir önüne koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu tip düşünce ve hareketlerden hesap sorma günü yakındır.”

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler