1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İcra Davalarında Büyük Artış
İcra Davalarında Büyük Artış

İcra Davalarında Büyük Artış

Sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu, illerin adli fotoğrafını da şekillendiriyor.

A+A-

Sanayileşme ve şirket yoğunluğu olan bölgelerde ticari davaların her zaman başı çektiği öğrenilirken, Kars'ta ise bu durumun icra davalarında yoğunlaştığı kaydedildi.

           

İlimizdeki serbest avukatlar, "Kars'ta yürütülen davaların büyük bir bölümünü icralar oluşturuyor." dedi.

           

HUKUKÇU DEĞERLENDİRMESİ

           

Ülkede suç işleme oranlarının dönemlere göre değişiklik gösterdiğini, kimi zaman adi vakaların artışa geçtiğini, kimi zaman da ticari davaların ön plana çıktığını kaydeden hukukçular, suç işleme oranları ve şekillerinin Kars'ta genellikle kendini icra davaları olarak gösterdiği bildirildi.

 

Avukatlar,"Kars'ta görülen davalar yıllardan beridir birbirlerine benzerlik teşkil etmektedir. Kısır bir dönü gibi insanlar genellikle alacak-verecek gibi konularda şikâyetçi olmakta, özellikle icra takipleri bu süreçte büyük rol oynamaktadır. Kars'ta sanayileşme ve şirket yoğunluğunun bulunmadığını, bu nedenle ticari davaların ender görüldüğüne vurgu yapan Avukatlar, Kars'ta sırasıyla icra, yaralama ve hırsızlık gibi suç türlerinin daha fazla görüldüğünü ifade etti.

 

Öte yandan son dönemlerde Kars'ta çocuk suçlarının işlenme oranında da artışlar görülmeye başlandığına vurgu yapan Avukatlar, suç ve suç işlemenin önüne geçilebilmesi için eğitimin çok önemli olduğunu dile getirerek, eğitimli toplumların sorunları akılcı yollardan çözme yoluna gittiklerini ifade ederek, suç türlerinin, döneme, zamana ve mekâna göre her zaman değişiklik gösterebileceğini sözlerine eklediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.