1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hz. Ali’nin sancağı Kars’a getirildi
Hz. Ali’nin sancağı Kars’a getirildi

Hz. Ali’nin sancağı Kars’a getirildi

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in Damadı Hz. Ali’nin kabrinde 1 yıl dalgalanan sancak, Muharrem Ayı etkinliklerinde sergilenmek üzere Kars’a getirilerek ziyarete açıldı.

A+A-

Kars Ehlibeyt Derneği Yöneticisi Mir Kasım Erdem’in evinde muhafaza altında tutulan Sancak, 02-03 Kasım günlerinde Valilik önünde kurulacak çadırda sergilenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mir Kasım Erdem, “O sancak Hz. Ali’nin sancağıdır. Ve Hz. Ali’nin türbesinin üzerinde bir yıl boyunca asılı kalmıştır ve her yıl değişmektedir. Bu yılda çabalarımız neticesinde Kars’a getirttik bu sancağı. Ve Allah nasip ederse 02–03 Kasım günleri hükümet konağı önünde kurulacak çadırda sergilenecektir. Kars halkına bu arz edilecektir.” şeklinde konuştu.

“Hz. Ali’nin sancağı Kars’a bir şeref getirmiştir.” diyen Erdem, “İnsanların ulaşamayacağı bir durumdur. Dolayısıyla da Kars ehlibeyt derneği olarak muharrem ayında ve aşure günü Hz. Ali’nin sancağını getirerek kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapmak istedik. Kurulacak çadırda da zaten aşureyi ve Kerbela’yı anlatacak kitaplarımız olacak. Ve orada halkımıza bedava hediye edilecek.” ifadelerini kullandı.

Bundan önceki yılda Hz. Ebul Fazıl Abbas’ın ve ilk yılda da Hz. Hüseyin’in sancağını Kars’a getirdiklerini belirten Erdem, “Bu yılda Allah nasip etti Hz. Ali’nin sancağını getirdik. Evet, bu sancak sadece Kars ve İstanbul’da sergilenmiştir. Başka hiçbir yerde sergilenmemiştir.

Şuanda bu sancak kendi evimizde özel olarak muhafaza ediliyor. Sancağın yıpranmaması için özel bir muhafazaya alınmıştır. Bayrağı ziyaret etmek isteyenler gelip ziyaret ediyorlar. Ama ellerini vuramıyorlar. Çünkü sancak çabuk yıpranır. Dolayısıyla da muhafaza altına aldık. Akşamları evimizde taziye okunur. Ve bu taziyeye insanlar gelir. Hem Hz. Hüseyin’i anarlar. Hem de bu vasıtayla bayrağı da ziyaret ederler.” dedi.

Erdem daha sonra sancakla ilgili şunları söyledi:

“Sancak üzerinde “selam olsun ey müminlerin emiri, müminlerin inananları yazısı vardır. Emir El Müminin sadece Hz. Ali’ye peygamber tarafından verilmiş bir lakaptır. Müminlerin emiri anlamına geliyor. Ve bu bayrak siyahtır. Hz. Hüseyin’in ki kırmızıydı. Ve Hz. Hüseyni’nin bayrağının kırmızı olmasının nedeni onun Kerbela’da hunharca şehit dilmesinden dolayıdır. Ve onun kanı daha alınmamıştır. Caferi mezhebine göre Hz. Mehdi geldiği zaman onun kanını alacaktır. Ondan dolayı kırmızıdır Hz. Hüseyin’in sancağı. Çünkü Kerbela’da kanlı bir şekilde şehit edilmiştir. Ama Hz. Ali’nin ki siyahtır. Çünkü musibeti ve yası temsil ediyor. Ve inşallah Allah nasip ederse bundan sonra ki yıllarda da diğer imamlarımızın da sancakları gelecektir. Yeşil olarak onları da göreceksiniz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.