1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Huzurumuzu bozdurtmayız
Huzurumuzu bozdurtmayız

Huzurumuzu bozdurtmayız

Kars Valisi Eyüp Tepe, son günlerde Kafkas Üniversitesi’nde karşıt grup öğrenciler arasında yaşanan gerginliklerle ilgili yaptığı açıklamada ;

A+A-

 “Göz göre göre huzuru bozdurtmayız:” diyerek, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

BİZLERDE ÖĞRENCİ OLDUK, ÜNİVERSİTELERDE BULUNDUK

Vali Tepe, “Arkadaşlar bu klasik bizlerde öğrencilik yaptık, üniversitelerde bulunduk. Herkesin aynı görüşü taşıması herkesin aynı görüşte olması doğal olarak mümkün değil. Hepimizin benim sizin gibi herkesi farklı düşüncelere sahip olması kadar doğal bir şey yok. Herkesin görüşü kendine göre üstün olabilir. Herkese saygı duymak lazım, herkes birbirine saygı duyduğu sürece hiçbir problem yok. Ancak burada ince bir çizgi var. ‘Benim düşüncen doğru, başkasının yanlış’ demeye başlarsanız bu fiziki olarak da kendi düşüncenizi karşı tarafa kabul ettirmeye çalışırsanız burada sorun başlar.” dedi.

DIŞARIDAN BİR TAKIM YÖNLENDİRMELER GÖZÜKÜYOR

Bunun Emniyet, Üniversite, Yurt idaresi kontrolünde olduğunu da belirten Vail Tepe, “Dışarıdan bir takım şeyler olmasa aslında hiçbir öğrenci kardeşimiz eğitim-öğretim hayatını sekteye uğratmak istemez. Ama dışarıdan bir takım yönlendirmeler gözüküyor. Ancak çok da büyümedi bu da sağduyunun göstergesi. Bana göre üniversitenin büyük bir ekseriyeti bu tip şeylere ilgi göstermedi, alaka göstermedi. Elbet bazı kardeşlerimizin görüşleri olabilir saygı duyuyoruz. Az sayıda olsa bile bazı provokasyon ve fiziki girişimler oldu, buradan ifade etmek istiyorum üniversite ve yurt tarafında gerekli disiplin ve işlemler bir hafta 10 güne kadar başlatılmıştır, buradan söylemek istedim. Emniyet bu konuda gerekli yerlerle görüşüyor ve tedbirler alındı.” diye konuştu.

HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ

Vali Tepe ayrıca, herkesi sağduyuya çağırdıklarını kaydederek, “Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Kontrollerimiz dâhilinde tedbirlerimizi aldık, gereken yerlere ikazlarımız yapıldı. Bizler Kars’ımızı ve Karslımızın konforunu bozacak hiçbir şey yapılması istemiyoruz. Göz göre göre bu huzuru bozdurtmayız. 50 kardeşimiz arkadaşımız olaya karışıyor diye 15 bin öğrencinin eğitim-öğretimden yoksun bırakılmasını ben pek sağlıklı bulmuyorum. Çünkü bizler buraya eğitim görmeye gelen kardeşlerimizi barındırıyoruz. Ümit ediyoruz ki böyle bir aşama görmeyiz. Keşke polisi önlemlere gerek duymasak.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.