1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi
Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi

Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi Eğitimi Gerçekleştirildi

A+A-

Kars Valiliği koordinasyonunda, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi için Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2/DFD/0028 referans nolu Doğrudan Faaliyet Programı kapsamında finanse edilen “Huzurlu Okul Huzurlu Toplum Projesi Otomasyon Sistemi”  ile ilgili tanıtım toplantısı ve sistem eğitimi İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda, yaklaşık 200 kişinin katılımıyla düzenlendi.

Toplantıya çoğunluğu öğretmenlerden oluşmak üzere tüm kurumlardan temsilcilerin katıldığı gözlendi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urunç’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda proje tanıtımını Proje Koordinatörü Ali Kasım Bulut gerçekleştirdi. Projenin teknik ekibinden Erkan Günerhan ve Baycan Selçuk tarafından otomasyon sistemi hakkında eğitim verildikten sonra soru cevap bölümü de gerçekleştirilerek toplantı sonlandırıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Projemiz 2014 yılının haziran ayından beri uygulanmakta. Amacımız bu proje ile il genelinde 0-17 yaş aralığında yer alan yaklaşık 110000 çocuk ve gencimizin problemlerini tüm kamu kurumlarının işbirliği ile çözüme ulaştırmaktır. Böylece proje aracılığıyla çocuklarımızın problemleri için 3T tekniğini kullanıyoruz, yani önce tespit, sonra teşhis ve son olarak da tedaviyi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu proje kapsamında şimdiye kadar 4600’ü öğretmen yaklaşık 10000 devlet personeline eğitimler verdik. Serhat Kalkınma Ajansının destekleri neticesinde de bu projenin amaçlarına daha rahat ulaşabilmesi için bir online otomasyon sistemi oluşturduk. Sistemimizin adı Kars Bilgi Sistemi (KABİS). Biz bu projenin çok hayırlı sonuçlara vesile olacağına, hatta zamanla Türkiye genelinde uygulanabileceğine inanıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.