1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hükümet 25 şeker fabrikasından 14’ünü satışa çıkardı
Hükümet 25 şeker fabrikasından 14’ünü satışa çıkardı

Hükümet 25 şeker fabrikasından 14’ünü satışa çıkardı

​​​​​​​Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop imza kampanyası başlattı...

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Hükümet, bazı şeker fabrikalarını özelleştirmek için düğmeye bastı. Edinilen bilgilere göre bu hafta çıkılacak ilanlarla Türkiye’de faaliyet gösteren 25 şeker fabrikasından 14 tanesi için satış süreci başlatılacak.

Satılacak fabrikalar arasında Kars Şeker Fabrikası bulunmazken Afyon, Ağrı, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarının varlık satışı şeklide satış ihalesinin yapılması bekleniyor.

Bacası tüten teki devlet işletmesi olan Kars Şeker Fabrikasının da kapatılıp kapatılmayacağını da henüz netlik kazanmazken yüzlerce şeker çalışanı ve pancar üreticisinin umutsuz bekleyişi devam ediyor.

Yıllardır ‘Şekerimizin tadı kaçmansın!’ diye yerel basında manşetlerdeki yerini koruyan özelleştirme sürecindeki tartışmaları en aza indirmek için, ihale şartnamelerine bazı maddelerin konulmasının planlandığı ifade edildi.

Öte yandan satışa çıkartılacak olan 14 fabrikanın ardından sıranın Kars Şeker Fabrikasına geleceğini belirterek duruma tepki gösteren Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, özelleşecek olan diğer tüm fabrikalara destek olmak amacıyla Kars’ta imza kampanyası başlattığını söyledi.

İlde faaliyet gösteren STK ve oda başkanları ile görüşerek konuyu gündeme getiren Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop: “20 Şubat 2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye Şeker Fabrikalarını Anonim Şirketi (T.Ş.F.A.Ş.)’ne ait olan Şeker fabrikalarının bir kısmı satışa çıkartıldı. Şeker Fabrikaları, çalışanlarıyla, ekici çiftçileriyle, besici çiftçileriyle, taşımacı esnafıyla ve tüm şehir esnafıyla bir bütündür. Bu fabrikanın özelleştirilmesi halinde bölgenin atar damarının kesileceğine aynı zamanda ülke tarımına, sanayisine ve hayvancılığına onarılması güç zarar vereceğine inancımızla bu özelleştirilmenin iptal edilmesini ve pancar üretiminin teşvik edilmesini, fabrikalarımızın modernize edilerek yeni personel alımıyla, geçici işçilere kadro verilmesiyle ülke kalkınmasında yer alacağına inancımız tamdır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.