1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hocalı Soykırımının 25. yılını anıyoruz.
Hocalı Soykırımının 25. yılını anıyoruz.

Hocalı Soykırımının 25. yılını anıyoruz.

Oktay AKTAŞ

A+A-

Hocalı Soykırımını ve katliamını her fırsatta dile getirip, gündemden düşürmemek, bizlere düşen tarihi bir sorumluluktur.

Ne yazık ki bugün Türkiye’nin yazılı ve görsel medyasında Hocalı soykırımına ve katliamına gereken yer verilmiyor. Yine Ne yazık ki, bu soykırımla ilgili yazılar yazılmıyor, sorgulanmıyor, hatta gerçeklerin gün yüzüne çıkması için her türlü engellemeler bile yapılıyor.

Hocalı Katliamında, Rus askerlerinin de desteklediği, 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan’ın cani ruhlu çeteci askerleri tarafından Azerbaycan Türklerine karşı soykırım yapıldığı artık bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkmış ve kesinleşmiş bulunmaktadır.

Her ne kadar Rusya, ilgisinin olmadığını iddia etse de Rusya ordusuna ait 366. Mekz. Alayın 25- 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı Kenti'ndeki katliamı desteklediği kesinleşmiştir. Ermeni cani ruhlu çeteci askerler Hocalı’ya girerek tıpkı 1915 –1922 yılları arasında Doğu Anadolu'da olduğu gibi Hocalı'da da Türklere karşı soykırım yapmıştır. Yapılan bu soykırım tüm Dünya milletlerinin gözü önünde yapılmıştır. Ermeniler bir kere daha yeni bir soykırım yapmışlardır. Dün olduğu gibi bugün de Dünya Hocalıda yapılan Türk Soykırımına seyirci kalmıştır…

Bir kere daha Dünyanın gözleri önünde, Türklere karşı katliam yapılmış; uluslararası hukuk hiçe sayılmıştır.Uluslararası savaş hukukunun hiçe sayılarak bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden yüzlerce sivilin en acımasız yöntemlerle Ermeniler tarafından vahşice  katledilmesi Azerbaycan Türklüğünün kalbinde unutulmaz ve derin yaralar açmıştır. Bu derin yaranın büyük acılarını büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bizler bugünde yarında ve ebediyete kadar kalplerimizde, ruhlarımızda hissedeceğiz.

Hocalı Soykırımının acısının unutulmaması, unutturulmaması için hak ve adalet namına katliamın sorumlularının hakkettikleri cezayı almaları için Ermenilerin "Hocalı Soykırımı"nın hesabını mutlaka vermelidir! Sorumlu kişiler uluslararası Hukuk mahkemelerinde yargılanmalıdırlar.

Ermenistan yönetimi başta Sergisyan ve Koçaryan olmak üzere "Hocalı Soykırımı"nın hesabını mutlaka vermelidir! Çünkü "Hocalı Soykırımı" Ermenistan devletinin işlediği vahşice işkencelerin yapıldığı katliamdır. Başta Sergisyan ve Koçaryan olmak üzere bu emirleri verenler insanlık adına suç işlemişlerdir ve yargılanmalılardır. Bu yargılanma İnsanlık açısından tarihte önemli bir yer ve ışık tutacaktır. İşlediği sucun insanlık onuruna indirilmiş bir darbe olduğu kesinleşmiş olur ve insanlığa karşı işlenmiş suçlardan yargılanarak yapanın yanında kar kalmayacağını bilinir.

Ermeniler, dün yaptıklarını tarihi ters yüz ederek Türkiye'yi yalan dolan iddialarla dünyaya soykırımcı ilan etmeye kalkıştıkları gibi dünde olduğu gibi bugün de "Hocalıda yaptığı Vahşeti" tüm dünyadan gizlemeye çalışmaktadır.Bu soykırımı tüm Dünyaya duyurmak her bir Türk’ün millî görevi olmalıdır. Mutlaka katliam ve soykırımın Gerçeklerini anlatmalıyız. Bütün Dünyaya Hocalı Katliamı en ince detayına kadar araştırılmalı, anlatılmalı ve delilleri ile beraber açıklanmalıdır.

Hocalı kenti stratejik öneme sahip bir konumdadır. Hocalıda yapılan bu alçak saldırıda verilen resmi rakamlar 83 çocuk, 106 kadın, 70’ den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 Azerbaycan Türkü vahşice öldürüldü, 487 kişi ağır yaralandı. 487 kişi sakat kaldı; 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı hala daha belli değildir.

Karabağın Hocalı Kentinde yaptıkları soykırımda Dünya’ya Soykırım diye bağıran Ermenilerin gerçek yüzü kardeş  Azerbaycan halkına yaptıkları soykırımla ortaya çıkmasına rağmen iki yüzlü batılı devletler bu olayı görmezden gelmektedir.

İnşallah T.B.M.M de en kısa zaman da Hocalı da yapılanları soykırım olarak tanır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Azerbaycan'ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir."

Hocalıda şehit edilen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.

Ruhları şad mekanları cennet olsun. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.