1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hız Verilmeli
Hız Verilmeli

Hız Verilmeli

Saakaşvili: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ne Hız Verilmeli

A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan ile ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini, ilişkilerin daha da derinleşmesi ve gelişmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkileri ele almak için Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi Batum'a gelen Aliyev, burada Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile bir araya geldi.

 

Önce Saakaşvili ile baş başa görüşen, daha sonra heyetler arası görüşmeye katılan Aliyev, ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin dostluk ve tarihi gelenekler üzerine kurulduğunu ifade ederek, ''İlişkilerimizin daha da derinleşmesi ve gelişmesi için çalışmalıyız'' dedi.

 

Dünyada güvenliğin ve istikrarın sağlanması için Gürcistan ile Azerbaycan'ın çeşitli projelere imza attığını belirten Aliyev, Gürcistan'daki olumlu gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, ''Sizin başarılarınız, bizim de başarımız demektir'' diye konuştu.

 

Gürcistan'ın her geçen gün geliştiğini ve yabancı yatırımların arttığını kaydeden Aliyev, Gürcistan'ın kalkınması için Azeri iş adamlarının da aktif bir şekilde bu ülkeye yatırım yaptığını söyledi. İlham Aliyev, ''Bizler her zaman birbirimizin yanında olmaya ve birbirbirimizi desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.

 

Saakaşvili de Aliyev ile Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesini ele aldıklarını ifade ederek, BTK'nin dünyanın en büyük demiryolu projesi olduğunu, Gürcistan ve Azerbaycan'da hızla giden inşaatın Türkiye'de hızlandırılması gerektiğini söyledi.

 

Azerbaycan ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu belirten Saakaşvili, Gürcistan'ın en zor günlerinde ona yardım elini uzatan Azerbaycan'ın bu yardımını hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek, ''Bu ilişkilerin sadece stratejik işbirliği değil, kardeşlik ilişkileri olduğunu ve yüzyıllarca süreceğini'' kaydetti.

 

Eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte Batum'a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in temaslarını tamamladıktan sonra Gürcistan'dan ayrılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.