1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Hicret, bir milat niteliğindedir”
“Hicret, bir milat niteliğindedir”

“Hicret, bir milat niteliğindedir”

Diyanet-Sen ve Memur-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş: “Hicret, İslam Âlemi için bir milat niteliğindedir”

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Diyanet-Sen ve Memur-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, İslam Âlemi için bir milat niteliğinde olan hicretin, Allah’a ve Âlemlerin Efendisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) olan bağlılığın ifadesi olduğunu söyledi.

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı’nın başlaması nedeniyle açıklamada bulunan Keleş, hicretin insanlık tarihinin en önemli fedakârlık örneği olduğunu da hatırlatarak, Hz. Ömer zamanında hicri takvim uygulamasına başlanmış olduğunu ve Muharrem Ayının hicri birinci ay olarak kabul edildiğini ifade etti.

Diyanet-Sen ve Memur-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş açıklamasında ayrıca: “Bu ay içerisinde yer alan Aşure Günü de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirirken hicreti ve Peygamber Efendimiz’in torunu olan Hz. Hüseyin’i yeniden yâd etme imkânı bulduğumuz mübarek bir gündür.

Bu ay içerisinde yaşanan Hz. Hüseyin’in de şehit edildiği Kerbela Vakası ise İslam Tarihi’nin en hazin ve acı olayıdır. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar kan ve gözyaşı hepimizi derinden üzmektedir. Bu sebeple Muharrem Ayı üzerinde çok düşünülmesi gereken, bol dua ve niyaz ile geçirilmesi gereken bir aydır.

Bu vesile ile rahmeti ve bereketi bol böylesine kutlu bir aya daha kavuşmanın mutluluk ve huzurunu yaşarken, tüm İslam Âlemi’nin Hicri Yılbaşı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ederim.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.