1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Heyelan Bir Köyü İkiye Böldü
Heyelan Bir Köyü İkiye Böldü

Heyelan Bir Köyü İkiye Böldü

Muhtar Selahattin Kuş: “10 dakikada bir köy kayarak dereye sürükleniyor. Bizlere yardım eli uzatın” dedi.

A+A-

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Taşburun'un köyünde toprak kayması meydana geldi. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan köyde aşrı yağışlardan sonra meydana gelen toprak kaymasında köy yollarında ve evlerde çatlaklar oluştu. Toprak kaymasından kaynaklanan çatlaklar köylüleri korkuttu. Köylüler evlerindeki eşyaları dışarıya çıkarttı. Bazı köylülerde eşyalarını el arabalarına koyarak güvenli bölgelere taşımaya başladı.

 

Toprak kayması sonrasında köydeki bazı evler yıkılırken birçok evin de duvarlarında çatlaklar oluştu. Evlerinin duvarlarında çatlaklar oluşan köylülerin geceyi dışarıda geçirdiği kaydedildi.

 

TAŞBURUN KÖYÜ BOŞALIYOR

 

Toprak kaymasında yerlerde oluşan çatlaklardan korkan köylüler çareyi köyü boşaltmakta buldu.

 

Köy Muhtarı Selahattin Kuş, köyün aniden ayaklarının altından kaydığını söyledi.

 

Muhtar Kuş, "Köyde birden bir gürültü duyduk. Dışarı çıktığımda toprağın kaydığını gördüm. Bir an korktum ne yapacağımı şaşırdım. Sonra köylüler evlerinden dışarı çıktı. Birçok evin toprak kaymasından duvarları çatladı. Bir an deprem oldu sandık. Allah'a şükür can kaybı yok" dedi.

 

Köy Muhtarı Selahattin Kuş, "Köyde durmak tehlikeli olduğundan köyü boşaltmak zorundayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir an evvel bizlere yardım eli uzatılmalıdır. Köydeki oluşan büyük çatlaklar önüne gelen ahırları ve evleri neredeyse ikiye bölüyor. 10 dakikada bir köy kayarak dereye sürükleniyor. Bizlere yardım eli uzatın" diye feryat etti.

 

KÖYDE BÜYÜK ÇATLAKLAR VAR

 

Özellikle köyün yukarısında sokaklarda meydana gelen büyük çatlaklar köylüleri korkutuyor. Köyü neredeyse ikiye bölen çatlaklardan sonra köy halkı evlerini boşaltarak mallarını kurtarmanın telaşına düştü. Köylüler bir an evvel yetkililerin köye gelerek yardım etmelerini bekliyor.

 

Köyde meydana gelen toprak kaymasından sonra köye giden TEDAŞ ekipleri meydana gelen arızaları onardı. Köyün bir kısmına elektrik verilemediği öğrenildi.

koy-kullan.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.