1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Hepsinin generalliğini aldık”
“Hepsinin generalliğini aldık”

“Hepsinin generalliğini aldık”

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Hepsinin generalliğini aldık!”

A+A-

Kars Faikbey Caddesi üzerinde ‘Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Vali Rahmi Doğan, Emniyet mensuplarının ve Kars halkının 15 Temmuz akşamı büyük cesaret örneği sergilediğini belirtti.

Darbe girişimi ilk anından itibaren olayları anlatan Vali Rahmi Doğan, “Rabbim bu tür olayları bir daha millerimize göstermesin. Bu tür olayları tekrar yaşamamamız için çok sağlam olmamız lazım. Çok güçlü olmamız lazım, dim dik ayakta durmamız lazım” dedi.

Halkın tepkisi ve sergilediği irade karşısında Kars'taki darbecilerin, çıkardıkları tankları terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Vali Doğan, 15 Temmuz'dan bu yana Emniyet Müdürlüğü’ne çıkan yolda terk edilmiş halde duran tankı işaret ederek, “Bu tank darbecilerin elinden alınmış, darbecilerin eseridir. Bu tankı demokrasinin zaferi olarak Kars'ta bekletmek istiyoruz” diye konuştu.

Doğan ,gözaltına alınarak tutuklanan 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve 9’nın Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin için ise “Hepsini aldık, generalliğini de aldık, şuanda generallikleri de yok, rütbesini de söktük aldık” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.