1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Hemşerilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz”
“Hemşerilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz”

“Hemşerilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz”

Karaçanta, “Hemşerilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz”

A+A-

Kars’ta etkili olan kar yağışıyla birlikte kar temizleme mesaisi de başladı. Kars Belediyesi ekipleri bir taraftan cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaparken, bir taraftan da kaldırımları temizliyor. Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Ekiplerimiz, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Sabah erken saatte başlattığı karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. dedi.

Kar yağışının yoğun olduğu kenar mahallelerde de çalışma yapan ekipler 24 saat esasına uygun olarak oluşturulan vardiya sistemiyle ara vermeden çalışma yapıyor. 150 kişilik karla mücadele ekibiyle hastaneler başta olmak üzere halkın yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda kar kürüme çalışmaları sürdürülüyor.

Belediye ekipleri, tüm imkânları seferber ederek vatandaşlara adeta işkence haline dönen kaldırımlardaki buz kütleleriyle de mücadele ediyor. Geniş kaldırım avantajını da fırsata çevirerek, temizliği iş makineleriyle yapıyorlar. Kepçelerle bile güçlükle kırılan buz kütleleri itinayla parçalandıktan sonra kamyonlara doldurularak Kars Çayı’na taşınıyor.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla başlatılan karla mücadele çalışmaları, Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Cumhuriyet ve İnönü Caddelerinde aralıksız devam ediyor. Başkan Karaçanta, ilk etapta ana cadde ve kaldırımların karını temizlediklerini, kar temizleme çalışmalarında vatandaşlarında kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar temizleme çalışmalarına Kazımpaşa, Atatürk, Faikbey ve Halitpaşa, Cumhuriyet ve İnönü Caddeleri’nde başlattıklarını ifade eden Başkan Karaçanta, “Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Önceki gün baya kar yağdı. Kar yağışının durmasının ardından ekiplerimiz kaldırım ve caddelerinin kar temizleme işlerine başladı. Amacımız kısa sürede kentin bütün cadde ve sokaklarında biriken karı temizlemek. Bunun için arkadaşlarımız yoğun çaba sarf ediyor.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı’na bağlı Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen kar temizleme çalışmaları 150’e yakın personel, 2 Greyder, bir kepçe ve çok sayıda kamyonla yürütülüyor. Greyderlerle toplanan karlar kepçelerle kamyonlara doldurularak kent merkezi dışına çıkarılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.