1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Helal olsun muhalefete!
Helal olsun muhalefete!

Helal olsun muhalefete!

Settar Kaya’nın kaleminden...

A+A-

13 yıl önce kurulan parti,12 yıldır iktidarda.

Son olarak ta; Abdullah GÜL’e şeref madalyası taktı gönderdiler. Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanı koltuğuna kuruldu, Ahmet DAVUTOĞLU ‘da Türkiye Cumhuriyetinin yeni başbakanı oldu ve 62. hükümeti kurdu. Şimdi hedefleri 2015 yılında anayasayı değiştirecek kadar milletvekili çıkarmak. Bunlar iktidara geldiğinde ilkokula başlayan çocuklar, çok şükür bu yıl asker oldular.

Bu AKP’nin değil, biri 90, diğeri 45 yıllık muhalefet partileri CHP ve MHP nin başarısıdır. Asıl madalyayı onlar hak etti. Muhalefetimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten siyaset bilimcileri için incelenmeye değer. Bu işi nasıl başardılar?

AKP kongresinden sonra muhalefet tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa,12 yıldır süren filmi, en az 10 yıl daha seyredeceğiz. Zira sadece koltuğu koruma ile eleştiri ve polemik temelli siyasete devam ediyorlar.

Muhalefet şunu anlamalı.12 yıldan beri izlediğimiz strateji, kullandığımız üslup, hakaretler, küfretmeler fayda etmiyor. Bunların hepsi boş işler. Halkın bir kulağından girip diğerinden çıkıyor.

12 Yıldan beri yayınlanan gazetelerde binlerce defa şu başlıklar atıldı “MHP den ağır sözler, BAHÇELİ’den çok ağır ifadeler, BAHÇELİ’den zehir zemberek sözler vb.” Ne faydası oldu?

“BOP’ un eşbaşkanı, PKK işbirlikçisi, hain, satılmış, Türk düşmanı, bölücü, İmralı’nın, kandil’in işbirlikçisi”gibi dile gelebilecek en ağır suçlamalar yöneltilmedi mi? Sonuç? Erdoğan’ı Çankaya köşküne çıkardık.

Bu şu anlama mı geliyor? “Milletimizin en az yüzde 50’si hainleri, işbirlikçileri, BOP’ cuları seviyor.”  Böyle düşünmek milletimizin aklıyla alay etmek olacağına göre sorun nerede?

Sadece genel başkanı memnun edebilmek merkezli yönetim anlayışının başarısı ancak bu kadar olur. İkinci olarak, sadece AKP’yi ve başbakanı eleştirmeği politika sanan anlayışın başarısı da ancak bu kadar olur.

Bu böyle sürmelimi? elbetteki hayır; Bugünden itibaren AKP’yi eleştirerek yan gelip yatma kolaycılığından kendimizi kurtarmalıyız. Bu eleştirileri halk artık kanıksadı. Çok fazla kullandık. Genel başkanı, milletvekili, il başkanı, yazarı, çizeri, türkücüsü her vesile ile kandil, bop, PKK, İmralı derseniz bir müddet sonra bu sözler de, bu politikada ciddiyetini ve önemini yitirir. Tam tersi sonuçlar vererek muhatapların elini güçlendirir.

Bu politika üretememe, bu kısır gündem ülkücü gençliği de olumsuz etkiliyor. yozlaşmaya yol açıyor, tembelliye sevk ediyor. Onlarda okuma, araştırma yerine büyüklerimiz gibi işin kolayına kaçıyorlar. Sosyal medyada Bozkurt işaretli fotoğraflar ile slogan yayınlamakla vakit geçiriyorlar.

Biz işin hamaset yönüyle meşgulken adamlar Marmaray, hızlı tren, duble yol, Kentsel dönüşüm, özürlülere destek, çiftçiye düşük faizli kredi gibi hizmetlerin tantanalı tanıtımlarıyla milletin kafasını karıştırıp, bizi gündemin dışına itebiliyor.

Ey muhalefet partilerinin değerli yöneticileri;2015 seçimleri yaklaşıyor. Lütfen biraz gayret edin, 12 yıldır sonuç alamadığımız yöntemi değiştirin”titreyin ve kendinize dönün” .

Bu ülkeye, bu millete acımıyorsanız bari kendinize acıyın. İnanın Türkiye’de yaşamak AKP’li olmayanlar için o kadar zor ki. Meclisin ve genel merkezin huzur veren odalarından sonra hayat şartları sizin için çekilmez olabilir. Siz bize bakmayın, bizler alıştık artık,12 yıldır ölmememiz sizi de şaşırtmış olabilir “alışkın dert adam öldürmez.”Bizim bütün çabamız, yine siz dava büyüklerimizin rahatının bozulmaması içindir, siz bize kızsanız bile, biz size kıyamayız!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.