1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP’den dayanışma yemeği
HDP’den dayanışma yemeği

HDP’den dayanışma yemeği

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanlığı, Kars’ta faaliyet gösteren bazı STK ve oda temsilcileri ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

SİMER Otel’de gerçekleştirilen dayanışma yemeğine, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, HDP Kars Milletvekili Adayları Şafak Özanli ve Önder Fidanboy, HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan, DBP Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu, bazı Karslılar, her iki partinin il genel ve belediye meclis üyeleri, yöneticileri, belediye başkanları ile bazı gazeteciler katıldı.

Yemek programda açılış konuşması yapan HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan, yemeğe iştirak edenlere teşekkür eti.

Yemekte söz alan HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kars’ın ektik ve kültürel zenginlikleri, hakların ve inançların kardeşliği ve ortaklığıyla Türkiye’ye örnek bir kent ve Türkiye prototipi olduğunu söyledi.

Her alanda verilen mücadele ve yapılan çalışmalarla her zaman başarıya ulaşıldığını da ileri süren Birtane, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere HDP olarak gireceklerini hatırlatarak seçim barajını yıkacaklarını söyledi. HDP Kars Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen’in de dile getirdiği gibi bazı partilerin devlet hazinesinden para alarak seçim propagandalarında kullanmalarını da eleştirdi.

Kendilerinin ise HDP olarak halkın ve halkların özgücüne dayanarak ve danışarak bir seçim çalışmasını daha yürütmekte olduklarını da konuşmasında belirten Milletvekili Birtane: “4 yıl önce seçim barajını aşarak değerli Kars halkının destekleri ile bağımsız olarak meclise gittik. Bizler, bu seçimler öncesi de meclis gitmek için baraj engelini aşmanın bir başka yolunu ve yöntemini deniyoruz.  Halkların, kimliklerin, inançların, kadınların, gençlerin, engellilerin, çocukların, kısacası tüm toplumsal kesimlerin ötekileştirilen tüm kesimlerin ortaklaşa partimize destek verdiği bir süreçten geçiyoruz. Ve biz bunlarla önümüze konulan baraj engelini aşarak 7 Haziran’da meclise daha güçlü bir şekilde gideceğiz. Partimizin hiçbir şekilde baraj sorunu yoktur. Barajı, bize engel olarak çıkaranlara cevabımız; Türkiye’nin dört bir köşesinden bize verilmiş olan destekle ispatlamış bulunuyoruz. Hemen hemen her ilde gösterilen aday profilimiz ile eşit temsiliyetle, kadın profilimiz ile çok farklı bir siyasi oluşum olduğumuzu, Türkiye halklarına ispatlamış durumdayız. Bu yüzden diyoruz ki Kars’ta 4 yıl önce söylediğimiz ve Türkiye’nin bir prototipi olan Kars’tan bir cevap veriyoruz. Hakların kardeşliğini, inançların kardeşliği ve ortaklığıyla biz Türkiye’ye örnek bir kentiz. Biz bunu nasıl ki 4 yıl önce başardıysak bundan sonrada biz Kars’ı 12 Eylül öncesi devrimci demokrat direngen kimliği ile bir kez daha buluşturmayı hedefliyoruz. 3 milletvekili adayımızla biz bu barajı Kars’tan yıkacağız. Hakların ortak mücadelesini Kars’tan göstereceğiz. Bunun için 4 yıl önce söylediğimiz gibi Kars’ın sesi olduğumuzu ispatladık. Bunda sonrada meclise gidecek arkadaşlarımız Kars için çalışacak. Bizler 12 Eylül’ün zalim cuntasından sonra vermiş olduğumuz direngen mücadelemizle bugünkü aşamayı yakaladı. Bizler bugün kendi kimliğimizle Azeri, Terekeme, Kürt, Yerli, Alevi, Arap, Çerkez ve Ermenisi ile farklı inançlarıyla bu partide yer alıyorsak ve bu mücadeleyi yürütürken başımız dik ve ayakta kalabiliyorsak bedellerini ödeyen on binlerce insanların sayesinde geldiğimizi hiçbir zaman unutmamalıyız.” Dedi.

ÖZANLİ: “BU BARAJ AŞILMALI!”

HDP Kars Milletvekili 2. Sıra adayı Şafak Özanli ise Kars’ın Kozmopolitlik bir kent olduğuna dikkat çekerek, Azeri, Kürt, Terekeme, Yerli ve Alevilerden oluşan bir kette yaşadığımızı söyledi.

Seçim barajının da mutlak şekilde ortadan kalkması gerektiğini de ileri süren Özanli: “HDP’nin amacı ilimizdeki tüm halkların din, dil, kültür gibi insani değerlerini ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden bir çatı altında toplamaktır. Bizler bu çatı altında seçim mücadelesini sürdüreceğiz. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. 7 Haziran bizim için ve tüm halklar için çok önemlidir. Bugün bizler sadece Kars’ta ve Türkiye’de yaşayan tüm halkları ve Orta Doğu için HDP’nin barajı aşması son derece önemlidir. Bu baraj aşılması gerekiyor. Özellikle ezilenler, sömürülenler, dili, dini ve kimliği inkar edilenler için önümüze konulan seçim barajı ve darbe anayasası ortadan kalkmalıdır ve biz bu nedenle bir araya geldik. Kadın boyutuyla da kadın aday sayısı bakımından AK Parti, CHP ve MHP’nin kadın milletvekili aday sayısı 250 iken HDP’nin kadın aday sayısı ise 268’dir. HDP gençlerin ve çocukların haklarını da savunan bir partidir” diye konuştu.

BİRTANE’YE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Özanli’nin ardından söz alan HDP Kars Milletvekili 2. Sıra adayı Önder Fidanboy da, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’ye 4 yıl boyunca Kars’ın sorunlarını Meclis gündemine taşıdığı için teşekkür etti.

Seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaretleri sırasında Kars halkının Milletvekili Birtane’nin bu yönde takdirlerini aldığını belirten Fidanboy: “HDP 7 Haziran’da başarıl olacağın inanıyoruz. Diğer partilerin Karslılara dayatmış oldukları bir ekonomik birliktelikleri vardır. Ama bizlerin her Karslının ekmeğinden ve aşından ayırmış olduğu paralarla seçim kampanyamızı sürdürüyoruz.  Bunun önemi bizim için çok değerlidir. Bizler buralara kolay gelmedik ve büyük mücadeleler verdik. Bu seçim hepimiz için çok önemlidir. Seçime katılımı yüzde 100’e çıkarmak için her kesin sandık başına gitmesi gerekir. Halkların eşitliğini savunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.