1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDK Eş Genel Başkanları Kars’a geliyor
HDK Eş Genel Başkanları Kars’a geliyor

HDK Eş Genel Başkanları Kars’a geliyor

HDP, DTK ve HDK Eş Genel Başkanları Kars’a geliyor...

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanları Yeliz Çopur ve Cengiz Topbaşlı, düzenledikleri basın toplantısında, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için attığı adımla darbeye kurumsal destek verdiklerini iddia ettikleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni kınarken, toplantıda HDP, DTK ve HDK eş genel başkanlarının Çarşamba günü Kars’a geleceklerinin de duyurusunu yaptılar.

HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamada bulunan HDP Kars İl Eşbaşkanı Yeliz Çopur, Meclis’te AK Parti, CHP ve MHP’li vekillerin 376 oyuyla halkın iradesine ve temsillerine bir darbe yapıldığını iddia ederek, böylece Türkiye siyasi tarihine kapkara bir leke düştüğünü söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Topbaşlı da, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’da, HDP eşgenel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DTK eşgenel başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ve HDK eşgenel başkanları Gülistan Kılıç ve Ertuğrul Kürkçü’nün halkla buluşma etkinlikleri kapsamında Kars’a geleceğini bildirdi.

Topbaşlı ayrıca Eşgenel başkanlara, bölge milletvekilleri, parti MYK üyeleri ile üst düzey yöneticilerin de eşlik edeceklerini belirterek: “Kars’taki emekten, demokrasiden ve kardeşlikten yana olan halkları, Çarşamba günü parti binamız önünde gerçekleştirileceğimiz etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz. 7 Haziran’da ciddi bir yenilgiye uğramış iktidar partisi ağızlarında düşürmedikleri söz milletindir ilkesin çiğneyerek adına erken seçim dedikleri oysaki halkın iradesini reddederek 1 Kasım’da yeniden seçime gitti. Daha sonrada halkın iradesiyle seçilmiş sözün ve kararın halkın olduğu bir anlayışla hareket edenler halkın vekillerini parlamentodan atmanın bin bir yolunu deneyerek halkın vekillerini yani halkı parlamentodan uzaklaştırma kararı aldılar. Çeşitli şekillerde yargıyı ve yürütmeyi de kendi denetimlerine alarak, halkı sindirerek kendi diktatörlüklerini tesisi etmenin son adımlarından birisi olan milletvekillerimizin milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırılmasını gerçekleştirdiler. Burada CHP’ye kendisini demokrat, solcu, ilerici ve sosyal demokrat olarak gören ve bu partinin de sol bir parti olarak gören halkımıza da sesleniyorum. CHP’nin oyları olmasaydı HDP milletvekillikleri düşürülmeyecekti. AK Parti böylelikle parlamentoda tek muhalif olan HDP’yi de tasfiye etmenin peşindedir. Şu da bilinmelidir ki kısa vadede bazı başarılar elde edilebilirler ama asla zafer kazanamayacaklardır. Çünkü zafer direnen halkların olacaktır.” dedi.

CHP, DARBEYE KURUMSAL DESTEK VERDİ

Öte yandan basın açıklamasında CHP’nin darbeye kurumsal destek verdiğini iddia eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanları Yeliz Çopur ise; “Milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla, HDP'nin Meclis’ten ve demokratik siyasetten tasfiye edilmesi için bir adım daha atıldığını söyleyen Çopur: “Saray’ın planına bilerek ve isteyerek ‘evet’ oyu vermiş olanlar, demokratik siyasetin tasfiyesine katkı sağlamış ve ağır bir tarihsel vebal üstlenmiş oldular. CHP, attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Bundan sonra Türkiye’de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardında CHP’nin bu tutumunun da imzası olduğu açıktır. HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin Meclis’ten tasfiyesi aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına gelmektedir. Bugün HDP Meclis Grubu’na yönelen bu Saray şiddetinin hedefi bütün ezilen kesimlerdir.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.