1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvanları için seferber oldular
Hayvanları için seferber oldular

Hayvanları için seferber oldular

Nesli tükenen yaban hayvanları için seferber oldular...

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi ( KAÜ ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında doğadaki yaban hayatına dikkat çektiler. Öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları çiğ köfteleri satarak elde ettikleri gelirle nesli tükenmekte olan hayvanların afişlerini bastırıp kentin dört bir yanına astılar.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde yürütülen projenin “Niyet Hayır Akibet Hayır” sloganıyla harekete geçen “Kayıp Aranıyor” grubu öğrencileri nesli tükenmekte olan yaban hayvanları için bir araya geldiler. Abdulkerim Altaş, Erkan Evren, Mehtap Çınar, Necmettin Ünlü, Sabiha Gerçek, Filiz Öztürk ile Revşen Biçer isimli üniversite öğrencileri kendi elleriyle hazırladıkları çiğ köfteleri üniversite de satarak 600 TL gelir elde ettiler. Bu gelirle nesli tükenmekte olan ayı, vaşak, tilki, kurt gibi yaban hayvanlarının afişlerini bastırdılar. Afişlere de çeşitli sloganlar yazarak yaban hayvanlarının öldürülmesi yönünde dikkat çeken öğrenciler bu afişleri kentin dört bir yanına astılar. İşyerlerinin vitrinlerine, duvarlara hatta at ve arslan heykellerine de afiş asan öğrenciler özellikle de halkın yoğunlukta gelip geçtiği bölgelere afişleri asıp dikkat çekmesini istediklerini belirttiler.

Öğrencilerin bu sosyal sorumluluğu vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Vatandaşlar, öğrencileri tebrik ederek Kars ve çevresinde bu yaban hayvanlarına rastladıklarını ve böylesine anlamlı projeyle inşallah avcıların bu yaban hayatını yok etmeyeceklerini arzuladıklarını ifade ettiler.

Öğrencilerden Abdulkerim Atlaş, amaçlarının halkı bu konuda duyarlı olmaya çağırmak ve yaban hayatının varlığını devam ettirmesine bir nebze de olsa katkı sunmak olduğunu söyledi. Atlaş ayrıca, gruptaki tüm öğrenciler adına projede öncülük eden Yrd. Doç. Dr. Yaşar kop başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.