1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan Pazarı Yapılacak
Hayvan Pazarı Yapılacak

Hayvan Pazarı Yapılacak

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 57 bin 800 metrekare üzerinde inşa edilecek hayvan pazarının bölgeye hizmet vereceğini vurguladı.

A+A-

Başkan Bozkuş, “Hayvan Pazar’ında idari bina, müşteri hizmet binası, lokanta, ilaç satış noktası, veteriner odası, kontrol ve güvenlik odası, kantar binası, sosyal tesis ve idari ofis binaları yer alacak. Bu projemiz tamamlandığında hayvan tüccarlarımız daha sağlıklı ortamlarda işlerini yapacaklar. Biz Kars’a hizmet için göreve talip olduk. Amacımız Kars’a ve Karslıya hizmettir. İlimize kalıcı bir şeyler yapabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.


Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan Yolu üzerinde inşa edilecek hayvan pazarında 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kars dışından gelecek tüccarlar için tüccarların 3 adet kapalı ahır yapılacak.


Hayvan Pazarı’nda otopark, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak. Alan üzerinde her türlü çevre düzenlenmesi ve aydınlatması yapılarak 24 saat güvenlik sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.