1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan hareketsizliğini değerlendirdi
Hayvan hareketsizliğini değerlendirdi

Hayvan hareketsizliğini değerlendirdi

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Kars’ta bir süre önce ortaya çıkan şap hastalığı ve bu hastalığın doğuracağı sonuçlara dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

İsmet Çelik, vatandaşlara bu tür hastalıklara karşı zamanında gereken önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Hayvan pazarının kapanmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Borsa Başkanı Çelik, “Kars’ta hayvan sahipleri hayvanlarını nasıl besleyeceğini ve bu besiyle nasıl sağlığa kavuşturacağını bilmiyor, biliyorsa da yapmıyor. Vatandaşların çoğuna soruyoruz aşınızı yaptırdınız mı diye ama yaptırmadıklarını söylüyorlar. 6 bin TL civarında olan hayvanına 100 TL masraf edip aşılamaktan kaçınan vatandaşlarımız daha sonra daha büyük zararlarla karşı karlıya kalıyorlar. Şimdi birçok noktada şap hastalığı görüldü, yetkililer de önlem için, bu hastalığın ilimizde ve diğer illere yayılmaması adına tarım il müdürlüğü tarafından 15 gün borsanın kapanması, sevklerin durmasına karar verildi.” şeklinde konuştu.

Hayvan hareketliliğinin bir hafta sonra normale dönebileceğini ama bunun da hastalığın durumuna bağlı olduğunu söyleyen Çelik, “Eğer hastalık azalmış, yayılmayacak seviyeye inmişse hayvan hareketliliği bir hafta sonra devam edecektir. Ama bunun aksi bir durum söz konusu ise bu süre daha da uzatılabilir.” dedi.

Kars’a sıcak para girişinin sıcak girişinin canlı hayvanla birlikte gerçekleştiğinin altını çizen Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, “Kars’a sıcak para girişi sadece canlı hayvandan geçiyor, başka hiçbir şekilde para akışı sağlanamıyor. Hayvan pazarı kapandığı zaman bu durumdan bütün Kars halkı, esnafı etkilenir. Para döngüsü olmadığı zaman alışverişte güçlükle yapılır ve bu tüm kente yayılır.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.