1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hava kirliliğini önlemek için denetimlere başlandı
Hava kirliliğini önlemek için denetimlere başlandı

Hava kirliliğini önlemek için denetimlere başlandı

Kars Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yaklaşan kış mevsimi öncesi vatandaşlara ve işyerlerine uyarılarda bulundu.

A+A-

Kaliteli kömür yakılması, kalorifer kazanlarında fan kullanılmaması ve bilinçli hareket edilmesinin hava kirliliğinin önlenmesinde önemli yere sahip olduğu hatırlatmasını yapan Kars Çevre Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, Kars Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak bu yöndeki denetimlerin yapıldığını söyledi.

Geçen yıl Kars’ta ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin sınır değerlerinin altında olduğunu belirten Aydın, “Biz ekip çalışması yürüterek tüm kömür yakan binalarda denetimlerimizi arttıracağız dedi. Aydın kömür satış yerlerinin denetimlerinin yapıldığını ve ayrıca geçen yıl bazı okulların bahçelerine Egzos Emisyon ile ilgili istasyon kurduklarını ve bu istasyondan 24 saat boyunca numune alıyoruz açıklamasında bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aydın bu yılın daha temiz bir havada geçmesi ve minimum değerlerde geçmesi için ekiplerimizi kurduk vatandaşlarımızdan bizim istirhamımız bilmedikleri kömürleri kullanmamaları ve bizim il müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz ikincisi ise kazan dairelerinin bakım ve baca temizliklerini yapmaları bunlar hem kendilerine enerji verimliliği sağlayacak hemde şehir kirliliğini önleyecektir. Tabi biz çevre şehircilik il müdürlüğü olarak denetim ekiplerini kurduk şuanda 52 adet kömür satış noktası var il müdürlüğümüzden lisanslı onlarında denetimini yapıyoruz belgesi olmayan kömürlerin satışına izin vermeyeceğiz dedi.

Aydın, kazan dairelerinde kömürün daha hızlı yanması için yakıcılar tarafından Fan kullanılmasının doğru bir yöntem olmadığını dile getirerek; “Geçen yıllarda bazı kazan dairelerinde bu fanlara rastladık kazan dairelerinde fan kullanan kazan yakan şahıslar bir iki kazan yakan bina ile anlaşıyorlar hızlı yakma olsun diye fan koyuyorlar burada kömür tam yanmaya başlamadan hemen anında kızarıklık versin diye yapıyorlar aslında buda siyah duman çıkarmaya neden oluyor ve biz buradan söylüyoruz fan kullananlara cezai işlem uygulayacağız. Yine söylüyorum il müdürlüğümüze kayıtlı 52 adet kömür sertifikalı satış noktamız var vatandaşlarımızın bu sertifikası olan yerlerden kömür alsınlar.” Hatırlatmasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.