1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hava Kirliliği Uyarısı
Hava Kirliliği Uyarısı

Hava Kirliliği Uyarısı

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarına birer açıklama gönderilerek, kış mevsiminde yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi hakkında gerekenlerin yapılması istendi.

A+A-

Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, Kars’ta ki hava kirliliğinin nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

İl Müdürü İsmail Aksoy, “AB standartlarına göre Bakanlığın Çevre ve Orman Müdürlüklerine gönderdikleri verilere göre, kükürt ve partikül madde değerlerinin gözlemlenebilmesi ve değerlerin ölçülebilmesi mümkün, Kars’ta hava kirliliğinin önlenmesi adına çalışmalarımız sürüyor. Kars Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak, İl ve İlçe Belediyelerine birer yazılı açıklama göndererek, hava kirliliğinin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınmasını istedik.” dedi.

 

Kars Çevre ve Orman İl Müdürü Ersoy, “ Havamızın kirlenmemesi için en başta insanlarımızın duyarlı olması gerekmektedir. 2007’den bu yana Bakanlığın şehrimize gönderdiği kükürt ve partikül değerlerin takibi ve her yıl bu değerlerin azaltılması hakkında gereken çalışmalar yapılmaktadır. Kars şehrine gönderilen kükürt değeri 200, partikül değeri ise 156’dır. Oysaki bizim şu anki değerlerimiz, bu rakamların çok altındadır ve bu değerlerin korunması için herkesin duyarlı davranması gerekmektedir. Özellikle kalorifer kazanlarının teknik yöntemlere göre yakılması, bu kazanları yakanların belge ve bilgi sahibi olması gerekmektedir. Ayrıca kaloriferi ilk yakma esnasında, tutuşturulurken hızlandırılması amacıyla körük veya fan gibi aparatların kullanılmaması gereklidir.”  diye konuştu.

 

Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, Kars’ta ki,  kükürt ve partikül madde değerlerinin ulusal hava kalitesi sitesinden an be an takip edilebileceği, dinamik tablo değerlerinin görülebileceği ve hava kirliliği ile ilgili her an rapor alınabileceğinin mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.