1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hastanede Tatbikat Patlaması
Hastanede Tatbikat Patlaması

Hastanede Tatbikat Patlaması

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde yapılan, olası orta ölçekli bir patlama sonrası hastanede yapılması gerekenler ve yaralılara müdahaleyi içeren tatbikat gerçeğini aratmadı.

A+A-

Senaryo gereği hastanenin acil servis bölümünde orta ölçekli bir patlama meydana geldi. 4 personel, 2 hasta yakını ve 2 hastanın yaralanmış olduğu olayda; triaj uygulaması yapıldı. 112 ekibi, HAP başkanı aranarak olayın seyri ile ilgili bilgi verildi. HAP komisyonu devreye geçirilirken, bir taraftan da bölgede gerekli güvenlik önlemleri alındı. Senaryo gereği yaşanan patlamada 2 hekim ve 6 sağlık personeli olaya müdahale etti.

Daha önce planlanmış olan HAP organizasyonuna göre Kars Harakani Devlet Hastanesine 6 UMKE personeli, 3 UMKE aracı,1 AFAD aracı, 7 AFAD Personeli, 3 adet 112 acil yardım ambulansı ve 1 itfaiye ekibinin de eşlik ettiği eğitim ve tatbikat öncesi hastane tarafından HAP organizasyonuna göre görevlendirilmiş personele HAP eğitimi verildi. Tatbikattaki senaryoya göre hastane acil servisinde orta ölçekli bir patlama meydana gelmiş olup, senaryosuna uygun olarak tatbikat yapıldı.

Tatbikatta; AFAD ekipleri acil servis içinde yaptıkları arama sonucu 8 yaralıyı olay yerinden başarılı bir şekilde çıkardı. Yaralılar hastane bahçesinde triajları yapılarak ayrıştırılarak UMKE sahra çadır hastanesine tahliye edildi. 8 adet yaralının triaj kapsamında 2 adet kırmızı kodlu yaralı sabitlenerek entübasyon ve oksijenizasyon ve tıbbi yardımları yapılıp olay yerinde hazır bulunan 112 ekipleri tarafından alınarak sevk edildi. 2 adet sarı kodlu yaralı sahra hastanesinde gerekli sedye ve atellerle sabitlenme ve diğer tıbbi işlemlerin ardından 112 ekipleri tarafından sevk edildi. 4 adet yeşil kodlu yaralılar ise sahra hastanesinde tedavi altına alınıp gözlem altında tutularak gerekli tedavilerin ardından 112 ekibi ile başka bir hastaneye taburcu edildi.

Harakani Devlet Hastanesi’ndeki HAP organizasyonu çerçevesinde eğitim ve tatbikatlar başarılı bir şekilde tamamlanırken, ADSM, Kağızman ilçe devlet hastanesi ve Arpaçay ilçe devlet hastanesinde de aynı tatbikatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.