1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harekatın 100. Yılına Hazırlanıyorlar
Harekatın 100. Yılına Hazırlanıyorlar

Harekatın 100. Yılına Hazırlanıyorlar

Sarıkamış, Harekatın 100. Yılına Hazırlanıyor...

A+A-

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Harekatının 100. yılı kapsamında bakanlıkların yaptığı hizmetleri yerinde inceledi. Anma etkinliklerinin yapıldığı tören alanı, 7 kilometrelik yürüyüş yolu ve yürüyüşün başlangıcına kadar giden yoldaki çalışmaları inceleyen Vali Özdemir, bu çalışmaların bu yıl ki törenlere yetiştirilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının destek ve katkılarıyla sürdürülen çalıymalar aralıksız sürüyor.

Kars Valisi Günay Özdemir, İl Genel Sekreteri Mehmet Özbey ile birlikte Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy’un da eşlik ettiği gezi ve incelemeler gün boyu sürdü.

Çevre düzenlemesi ve iç alanları andezit taşı ile yapılarak tamamlanan Soğanlı Dağları’ndaki Tekçam Şehitliği, 90. Alay ve Dikenli Tabya Şehitliğini ziyaret eden Vali Özdemir, daha sonra şehitleri anma etkinliklerinin başlangıcı yeri olan Kızılçubuk bölgesinde yapımı devam eden 7 kilometrelik yürüyüş yolundaki çalışmaları gördü. Sıkıştırılmış beton dökülen, üzerine de parke tayı döşenen yoldaki incelemelerin ardından Kazım Karabekir mahallesinde Katerina Köşkü karşısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yaptırılan Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinin yapılacağı tören alanındaki çalışmalar incelendi. Vali Özdemir, Ocak ayında yapılacak tören gününde har hangi bir aksaklığın ve eksikliğin yaşanmaması için işlerin düzenli olarak zamanında bitirilmesi talimatını verdi.

Vali Günay Özdemir, “Bu sene Sarıkamış Şehitlerimizin ve Sarıkamış Harekatının 100. yılı. Onun için Sarıkamış’ın 100. yılı anma etkinliklerini çok daha anlamlı, çok daha Uluslararası anlamda barış ve huzur için çok daha anlamlı bir tören olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Onun için Bakanlıklarımızın Sarıkamış’ta yapmış olduğu tören, müze ve değişik faaliyet alanlarını da kapsayacak şekilde bir çok çalışmalar yapılıyor.  Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın devam ettirdiği tören alanını gezmekteyiz. İnşallah tören alanımızı çok daha geniş şekilde, 10 kişinin aynı anta töreni izleyebileceği bir alan yapılmakta. Geçen yıllarda en büyük sıkıntımız tören alanının dar olması, halkla protokolün ve törene katılanların bir arada anma etkinliklerine katılamamalarıydı. Bizim için de halk için de bu gerçekten üzücü bir olaydı. İnşallah bu sene bu faaliyetimizi halkımızla beraber iç içe bu alanda yapacağız. Bu anlamda tören alanının zamanında yetişeceğini yerinde gördük. İnşallah 100. yıl çok daha etkili çok daha anlamlı bir şekilde bütün halkımızla beraber değerlendireceğiz. Bu alan ay-yıldız şeklinde düzenlendi. Burada bir müze ve tören alanı yapılıyor. Sosyal anlamda da faaliyetlerin gerçekleştirileceği alanlar yapılıyor.”

Vali Özdemir ayrıca, “Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri sadece Sarıkamış şehitlikleriyle ilgili değil Sarıkamış’taki bütün turizm alanlarındaki faaliyetlerimizle o etkinliklere katkı sağlayacak. Şehitlikte yaptığımız yol çalışmaları, yürüyüşün yapılacağı güzergahın düzenlenmesi, sosyal etkinlikler için alan yapılması, tören yapacağımız bir alanın düzenlenmesi, şehitlik alanın tekrar düzenlenmesi ve bu alanda yapılan çalışmalar var. Onun dışında Orman Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarda sürüyor. Önümüzdeki hafta onun da yer teslimi yapılacak. Onu da törenlerden sonra gelecek yıl ki faaliyetlerimize yetiştireceğiz. Çünkü; Sarıkamış’taki şehitliğimizin sadece Ocak ayındaki şehitlerimizi anma gününün ötesinde 12 ay boyunca şehitliğin gezilebildiği, anlatılabildiği bir alan haline getirmeyi düşünüyoruz. Çünkü Sarıkamış, Türkiye’nin, bölgenin çok önemli bir turizm alanı ve Türkiye içinde Sarıkamış serhat kenti olarak kahramanlıkların yazıldığı bir alan. Bunu da bizlerin gençlerimize, milletimize çok iyi anlatmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.