1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Halkbank ve SERKA protokol imzaladı
Halkbank ve SERKA protokol imzaladı

Halkbank ve SERKA protokol imzaladı

Halkbank, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Eş Finansman Kredisi protokolü imzaladı.

A+A-

Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka olan Halkbank, Serhat Kalkınma Ajansı ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde ajansın Mali Destek Prohramı’nda başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullanma fırsatı sunulacak.

Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında on altıncı protokolü Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı ile yaptı.

Protokol çerçevesinde, hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ’lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışı Halkbank kanalıyla gerçekleştirilecek. Banka, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi de kullandıracak.

Kamu kesimi ile ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkili kullanımını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek için ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmayı misyon edinen kalkınma ajansları, gelişmenin sürdürebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kuruluyor.

Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğine 2011’de de devam edecek.

Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Halkbank Kobi Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran şunları dile getirdi:

“Bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkbank olarak, Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurduğu ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her köşesinde küçük esnafın ve sanatkarın yanında olan, finansal sorunlarını aşmada onlara yardımcı olan Halkbank, kurulduğu günden beri üstlendiği bu görevi bugünde aynı kararlılık ve istekle devam ettiriyor. Banka olarak bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de bu görevin doğal bir parçası olarak görüyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Trakya, Mevlana, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Fırat, Batı Akdeniz, Bursa ve Güney Marmara kalkınma ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirini bugün Serhat Kalkınma Ajansı’nı eklemekten mutluluk duyuyoruz”

SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar da, “Bizlerin Kars, Ardahan, Iğdır ve Ardahan illerinde sürdürdüğü çalışmaların Halk Bankası ile birlikte daha iyi şekilleneceğine inanıyorum. Halk Bankası bizim faaliyet alanımızla örtüşen bir yapıya sahip. Özellikle de KOBİ’leri en çok destekleyen bir bankadır. Bu protokolle birlikte bundan sonra ki işbirliklerimizde devam edecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.