1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Doğa, inanç ve kış turizmi
Doğa, inanç ve kış turizmi

Doğa, inanç ve kış turizmi

Kar’s Otel Müdürü Halit Özer, Kars’ın Doğa, inanç ve kış turizmini değerlendirdi.

A+A-

Özer, “İlimiz çok öncelikle çok fazla destinasyonlara sahip olan bir ildir. Doğa turizmi, inanç turizmi, kış turizmi turizm çeşitliliğinde çok fazla ve farklı farklı konular vardır. Bunlarla bağlantılarımız her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Biz Doğu Anadolu’nun tek bir butik otel olan özel bir otel işletmesiyiz. Ama kurumu yaptığımızı derneğin üyeleri çok çeşitli, 3 yıldızdan 5 yıldıza kadar yıldızlı tesislerimiz vardır. Bunlarla görüştüğümüzde rezervasyonlarının çok iyi olduğunu söylüyorlar. Bunlarda bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Bir otelin dolu olmasının Kars’ın ticaretine önemli katkı sağladığına da dikkat çeken Özer, “Kasabına, manavına, marketine herkese bir yardım döngüsü sağlayabiliyor. Heyecanlı, hevesli ve başarılı bir yoldayız. Bu yolda her zaman heyecanımızı kırmadan yürüyeceğiz. Çeşitli faktörlerde bizi yıldırmak isteyip yıldıramayanlar engeller mutlaka olacaktır. Biz tabi burada şahsi bir menfaat gözetmiyoruz. Buraya gelen misafirlerimizin mutlu ayrılmaları için elimizden gelen bütün çeşitli zenginliklerimizi yapıyoruz. Çünkü bir şehrin güler yüzü bir oteldir. İnsanlar eğer bir şehirde kalacak yeri yoksa gitmezler. Bugüne kadar gelen ya da gelmeyenler konaklama sıkıntısından dolayı gelmişler yada gelmemişlerdir. Ama tabi ki bu çözüldü. Her geçen yıl bu işletmeye bir yenisi daha ekleniyor. Bu yılın sonunda 2 tane devasal bir tesis daha açılıyor ilimizde. Bu da kapasitenin ve istihdamın yaratılmasıyla ilgilidir. Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) üyelerimiz çok çeşitli projelerini yaptılar.”   

Özer, şöyle konuştu: “Biz özellikle, Birleşmiş Milletlere (BM), UNESCO’ya ve öncellikle Kurumsal Kimlik adı altında birleştik. Artık bizim bir internet sitemiz, logomuz, twitterımız vardır. Bununla ilgilide dernek üyelerimize Anakara’dan danışmanlık hizmetlerinden İstanbul Sanayi Odası (İSO) kalite 2001 belgesi eğitimleri başlayacaktır. Bütün Doğu Anadolu Tur Rehberlerinde artık KARSOD üyeleri sadece yer alacaktır. KARSOD üyelerinin de tabi beraber çalışmakta olduğu firmalar, acenteler artık bizimle irtibata geçiyorlar. Bizde onlara ful paket programlar oteller adına satabiliyoruz. Bu projemizde biraz daha kendi işletmelerimizin kapasitelerini ve personel kalitelerini artırmak için yola çıkılan bir projeydi. Bununla ilgili işletmelerde gerekli hassasiyeti gösteriyor. İşletmeleri içersinde üyelerimizden, profesyoneller, deneyimliler mevcuttur.

Kars gündeminden çok Türkiye gündemine oturan bir anıt gerçeği vardır. Biz isteriz ki şehrimizde daha da fazla destinasyonlar olsun. İnanç turizmi, kış turizmi, var Kars’ın birde anıt turizmi olsun bu da yenilikçiliktir. Yenilikçi olmakla hiçbir şey kaybetmeyiz. Aksi halde kazanırlar. İnsanlar yaparken mutlu, bide yıkarken mutlu olmamalıyız. Anıt gündeme oturduktan sonra otellerde son bir aydır yüzde 20 yüzde 30 anıt merak turizmi uyandırdı. Bir turizm ülkelerine gittiğiniz zaman örneğin, İspanya, Norveç gibi ülkelere baktığımızda bu konuda hayal ürünü turizm destinasyonları yarıyorlar. Bizlerde hayal ürünü bir şeyler yaratırken önerlimiz kesiliyor. Bunlarda tabi ki üzücü durumlardır. Bu şehir bunu hak etmiyor. 15 il içerisinde bir marka kentiz. İsteriz ki 1. marka kent olalım. Çünkü Türkiye’de hiçbir il 3 tane sınır ülke ile komşu değildir. Çok fazla zenginliğimiz var, ama bunu yerimizde saymakla ya da birbirimize anlatmakla olmaz. Bu, yapmakla, uğraşmakla, koşmakla ilgi ve alaka ile olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.