1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Haliloğlu İstifa Etti
Haliloğlu İstifa Etti

Haliloğlu İstifa Etti

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un siyasi işlerden sorumlu danışmanı eski Refah Partisi İl Başkanı Musa Haliloğlu, belediyedeki danışmanlık görevinden istifa etti.

A+A-

Kars Belediyesi’nde etnik yapıya dayalı kadrolaşma olduğunu, Başkanın etik davranmadığını, Kars Belediyesi’nin ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yönetildiğini ifade eden Musa Haliloğlu, ırkçığın körüklendiği, ahbap çavuş ilişkilerinin hâkim olduğu, dışarıdan müdahalelerin gerçekleştiği, aile fertlerinin her birinin kendine has Belediye Başkanı olduğu bir Kars Belediyesi’nde çalışamazdım, dedi.

Musa Haliloğlu www.gazetekars.com'a göndermiş olduğu açıklamasında şunları belirtti :

“07.012009 tarihinde Kars Belediyesi’nde Belediye Başkanın Siyasi Danışmanlığına başladım. Ak Parti misyonu olan belediye çalışma sistemini oluşturmak katılımcı belediyeciliği halka dayalı halkla beraber olma şeffaf belediyeciliği hayata geçirmek anlayışı içindeydim. Bu noktadan çok çabalarım oldu. Kars’ın etnik yapısında göz önünde bulundurarak  bir partinin, bir zümrenin Kars halkının belediyesi her kesimin benim belediyem demesi noktasında tüm çabalarıma rağmen belediye başkanını ikna edemedim beni en çok rahatsız eden etnik yapıya dayalı kadrolaşma belediyenin çalışma sisteminde etik olmaya yanlışlıklar ben bilirim ben hallederim anlayışı bardağı taşıran son damla oldu.

Şeklen danışmanlığa oturtulduğum ve bekleyiş içersinde olduğumu zannederek işlevsiz ve yetkisiz bırakılmaya çalışıldığım açıkça ortaya çıkmış oldu. Tabelada danışman gözükmeme rağmen danışmanlığım aile bireyleri ve ahbaplar tarafından yapıldığımı açıkça gördüm. Ayrıca Sayın Başkan Abisinin halka tepeden bakış sergilediklerini kendilerini elit gördükleri yönlerinde ciddi anlamda eleştiriler başladı. Bu eleştirilerin somut olduğunu gördüm ve Ak Parti zihniyeti ile uzaktan yakından alakasının olmadığı kanaatine  vardım. Demokratik açılım ülkemizde hayati önem taşıdığı bir dönemde Kars gibi marka bir şehre etnik yapıya dayalı siyaset ve yönetim anlayışının mutlaka kırılmasına olan inancım ve heyecanım mevcut yapının etnik yapıya dayalı politik duruşu sayesinde kalmadım.

Kısacası belediye yönetiminin ehliyet esasına göre değil ahbap çavuş ilişkileri ile yürüyemeyeceğinin, yürütülmeye çalışılması durumunda başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu gördüm. Bu başarısızlığı ön gördüğüm için İstifa Etmeye karar verdim ve 06.05.2010 tarihi itibariyle Kars Belediye Başkanlığı Siyasi Danışmanlık Görevinden İstifa ettim . Kars kamu oyuna ve basına saygı ile duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum