1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hac kafilesi yola çıktı
Hac kafilesi yola çıktı

Hac kafilesi yola çıktı

Karslı hacı adayları Fethiye Camii’nde düzenlenen programın ardından yakınlarıyla vedalaştıktan sonra dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandılar.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları yakınlarıyla birlikte Fethiye Camii’nde bir araya geldiler. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve İl Müftü yardımcısı Abdulhalim Acar da hacı adaylarını uğurlamak için alana geldi. Hacı adaylarına önce camide bilgiler verildi. Kutsal topraklarda kaç gün kalacakları, nerelerin ziyaret edileceği, ziyaret mekanlarında hangi duaların edileceği, kafile başkanlarına riayet ve daha bir çok konu hakkında verilen bilgilerin ardından dualar edildi, ilahiler okundu. Manevi atmosferin saatlerce eksik olmadığı cami bahçesinde aileler ise bolca hasret giderip, sohbet edip kaynaştılar. Hacı adaylarına yakınları aracılığıyla dualar bile gönderildi. Hacca gidemeyenlerde hacı adaylarının yanından ayrılmayarak kendilerinin de en kısa sürede hacca gidebilmeleri için Kabe’de dua etmelerini istediler. Sevinç gözyaşları, iyi dileklerle artan manevi atmosfer görülmeğe değerdi. Özellikle de çocuklar hacca gidecek olan nine ve dedelerine bolca sarılıp ellerini öptüler. Hacı adaylarının kızları, gelinleri, oğulları ve damatları da cami önünde bolca hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Heyecanın dorukta olduğu veda merasiminde 2014 yılında Diyanet Hac Organizasyonu ile Kars’tan normal tip olarak hacca gidecek 58 hacı adayı daha sonra bir araya toplandılar ve anlatılanları dinleyip, dua ettiler.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bizler içinde dua edin. Bizden selam götürün.” diyerek duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karaçanta, “Çok güzel bir duygu. Allah tüm hemşehrilerimize nasip etsin. Değerli hacı adaylarımızın da sağ-salim gidip gelmelerini arzu ediyoruz. Hac ziyaretlerini yaparken de şehrimizin daha da kalkınması ve ilerilere gitmesi ve de hizmet yolunda bizlere de manevi dualarını eksik etmemelerini rica ediyoruz. Yolları açık olsun, hacları kabul olsun. Sağ-salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz.” dedi.

İl Müftü yardımcısı Abdulhalim Acar da, 58 hacı adayının Kars’tan otobüslerle hareket edip, Erzurum havaalanına gideceklerini söyledi. Hacı adaylarının tüm sağlık kontrollerinin yapıldığı da ifade eden Acay, hacılara Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 600 sağlık personelinin yardımcı olacağını kaydetti. Acay, “Diyanet İşleri Başkanlığımız aracılığı ile bu sen Kars’ımızdan 58 hacı adayımız kutsal topraklara gidiyor. Bir kısmı önceden gittiler bugün de buradan 44 hacı adayımızı uğurluyoruz. Bu akşam Erzurum’dan 20.45’te Medine’ye hareket edecekler. Yaklaşık 1 ay hac görevlerini yerine getirdikten sonra inşallah burada uğurladığımız gibi yine burada karşılayacağız. Yüce mevlam yollarını açık etsin, Cenab-ı Allah şimdiden haclarını kabul eşlesin. Bizlerin selamlarını da Efendimize (Hz. Muhammed) iletsinler inşallah, Kars’ımızı da unutmasınlar. Hac, meşakkatli bir ibadettir, Allah orada kendilerine kolaylıklar ihsan etsin inşallah. Hacılarımıza bizlerde dua ediyoruz. Rabbimiz inşallah hac vazifelerini kolaylaştırır. Rabbim bu noktadan başlayarak dönecekleri ana kadar kendilerine kolaylık versin, kendilerine rahatlık versin. Acısız, sıkıntısız, kedersiz ibadetlerini tamamlayıp memleketlerine dönmeyi nasip etsin. Sağlık açısından da gerekli önlemler alındı, inşallah bir sıkıntı olmayacaktır. Velev ki bir sıkıntı olursa da orada Sağlık Bakanlığımızın 600’ü aşkın sağlık personeli hacılarımızla yakından ilgilenecekler.” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ise, “Vatanımız için dua etmeyi unutmayın” diyerek “Allah herkese Hacca gitmesi nasip etsin” diye dua etti. Çakmak, “Hacılarımız çok kutsal bir yolculuğa çıkıyorlar. Allah’ın evini ve Paygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in kabrini ziyaret edecekler. Sizler güzel yerlere gidiyorsunuz hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin, Allah şimdiden haccınızı kabul etsin. Bizlere de dua ederseniz çok memnun oluruz. Hepinizi seviyoruz, hepinize saygılar sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Hacı adayları daha sonra kendilerini uğurlamaya gelen yakınlarına bol bol sarılarak vedalaştılar, sevinç ve gurur gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.