1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Guluyev,Haydar Aliyev Lisesi'nde
Guluyev,Haydar Aliyev Lisesinde

Guluyev,Haydar Aliyev Lisesi'nde

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev’den, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret...

A+A-

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev ve konsolos yardımcısı Arzu Haydarova, Azerbaycan Cumhuriyetine ait SOCAR Petrol şirketi tarafından yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve Doğudaki en modern lise kompleksi olma özelliğine sahip Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Ziyarete sırasında Okul Müdürü A. Cengiz Birdal tarafından okul hakkında kendilerine bilgi verildi. Başkonsolos Nuri Guluyev, ziyaretlerinin amacının; eğitim öğretim yılı başlangıcında Azerbaycan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşliğin bir nişanesi olan bu kurum öğretmen ve öğrencilerine başarılar dilemek ve iyi dilek niyetlerini ifade etmek olduğunu söyledi.

Okul Müdürü A.Cengiz Birdal da böyle bir kompleksi Kars’a kazandırdığından dolayı Azerbaycan devletine minnettar olduklarını ifade ederek, “Okulumuzda Elektrik Tesisat Pano Montörlüğü, Gıda İşleme, Otomotiv Elektomekanikeriliği, Tarım Makineleri Bakım Onarım,,Pvc doğrama ve dış cephe kaplama sistemleri, Bilgisayarlı ağ sistemleri  dallarında eğitim verildiğini halen 660 öğrencinin eğitime devam ettiğini dile getirerek; okulumuzun Azerbaycan da bir okul ile kardeş okul protokolü yapılmasının planlandığını Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  hatıra ormanı kurulması gibi hususlarda  da Başkonsoloslukla işbirliği içerisinde hareket etmek istiyoruz” dedi.

Daha sonra Azerbaycan Başkonsolosu Nuri Guluyev, okuldaki bölümleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.