1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güler Ailesiyle ilgili gelişmeler
Güler Ailesiyle ilgili gelişmeler

Güler Ailesiyle ilgili gelişmeler

Tomarlı Köyü’nde Güler Ailesiyle ilgili gelişmeler

A+A-

Kars Arpaçay’a Bağlı Tomarlı Köyünde Aynı Aileden Vefat Eden 3 Çocuk ile İlgili kaymakamlık tarafından bilgilendirme amaçlı açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

İlçemize bağlı Tomarlı Köyü'nde Zeynep ve Hacı Güler ailesinin 4 ay içerisinde 3 çocuklarını kaybetmeleri olayı ile ilgili olarak son günlerde çeşitli haber kaynakları ile bazı ulusal ve yerel basın organlarında kamuoyunu etkileyebilecek ya da eksik bilgilendirici nitelikte olabilecek haberler yer almasından dolayı ve konuyla ilgili doğrudan vatandaşlarımızın ve basının bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Şubat ayında ailenin 2. çocuğunu da ilk çocuğun vefatına benzer bir olayla kaybetmesi üzerine Kaymakamlığımız tarafından derhal aile ile iletişime geçilerek süreç takip edilmeye başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak;

1- Ailede yaşanan ikinci çocuk ölümünün de ilkine benzemesi nedeniyle aile, Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sosyal yardım ve inceleme görevlileri tarafından ziyaret edilerek gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmış; ölümler nedeniyle ailenin geriye kalan bireylerinde sağlık sorunlarının tespiti amacıyla aile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Genetik Ana Bilimi Dalı'na gönderilmiş ve aileye tetkikler yapılmıştır. Bunun yanında ikinci ölüm neticesinde konunun aydınlatılması amacıyla Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da vefat eden 2. Çocuk, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiştir.

2-Aile yaşadıkları bu zorlu süreçte yalnız bırakılmayarak gerek maddi (şubat, nisan ve mayıs aylarında yardımlar yapılmış) gerekse de manevi olarak (aile evinde sosyal yardım ve inceleme görevlileri tarafından ziyaret edilerek) kendilerine destek olunmuştur.

3- Üçüncü ve basına yansıyan son vefat olayından sonra Zeynep ve Hacı Güler ailesi psikolojik olarak ölümlerin gerçekleştiği evde kalmak istemediklerini ve yeni bir ev taleplerini tarafımıza iletmiş olup, Arpaçay Kaymakamlığı tarafından en kısa zamanda aileye yeni evleri yapılacaktır.

Basına yansıyan süreçte yukarıda açıklandığı şekliyle 2. ölüm sonrası yaptırılan aile hastalık tarama raporu ve adli tıp raporu gelmeden 3. ölüm de benzer bir şekilde gerçekleşmiştir. Şu ana kadar Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden raporlar aileye ulaşmamış olup, raporlar ulaşınca gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak ve gerekiyorsa aile daha kapsamlı bir tedavi için daha donanımlı hastanelere (Ankara ya da İstanbul illerindeki) gönderilecektir.

Bazı basın organları ve sosyal medyada, olayın anlatılış şeklinden ailenin yalnız olduğu ve kendileriyle ilgilenilmediği izlenimi uyandırabilecek haberlerin yer aldığı görülmektedir. Konunun hassasiyeti nedeniyle, toplumun dikkati bu olay üzerinde yoğunlaşmakta ve ailenin yaşamış olduğu durumdan dolayı daha duygusal hareket edilebilmektedir. Ayrıca sürecin başından beri olayla ilgili olarak Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem tarafından Kars Valisi Günay Özdemir’e düzenli olarak bilgi verilmekte ve olay her boyutuyla takip edilmektedir.

Bu elim olay vesilesiyle gelişebilecek her toplumsal olayda tüm kişi ve ailelerin Arpaçay Kaymakamlığı olarak her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşır; Zeynep ve Hacı Güler’in hayatlarını kaybeden evlatları için Allah’tan rahmet dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.