1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gözyaşlarını tutamadı
Gözyaşlarını tutamadı

Gözyaşlarını tutamadı

İstiklal Marşı’nı okurken gözyaşlarını tutamadı

A+A-

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da demokrasi nöbeti 7’den 70’e Karslı vatandaşların katılımlarıyla 6.gününde de sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.

Demokrasi Nöbeti’nde hep bir ağızdan İstiklal Marşı, ilahiler, şiirler ve sloganlarla sabahlara kadar birlik ve beraberlik mesajı veren Karslılar; bu geceki nöbetlerinde 63 yaşındaki Arslan Bozkurt’un şiiri ve 9 yaşındaki Aysun Cavlı’nın İstiklal Marşı ile bir kez daha 7’den 70’e vatan sevdasını gözler önüne serdi.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde Demokrasi Nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlar içerisinden sıyrılarak yazdığı şiiri seslendiren 63 yaşındaki Arslan Bozkurt, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Zaferi’nde ve daha birçok zafere imza atan şanlı geçmişi dizelerinde hatırlatırken, aynı saatte Kars’ta Demokrasi Nöbeti için meydanlarda olan binlerce insan 9 yaşındaki Aysun Cavlı’nın hıçkıra hıçkıra okuduğu İstiklal Marşı’na gözyaşlarıyla eşlik etti.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde Arpaçay Belediyesi tarafından Demokrasi Nöbeti’ne katılanlara çeşitli ikramlarda bulunulurken, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın yiğeni Muhammed Altay ve eşi Mehpare Altay tarafından yemek ikramında bulunuldu. İlçe Müftüsü Dursun Boz öncülüğünde ilçe imam hatipleriyle birlikte Kur-an’ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilerek, hain saldırının şehitlerine armağan edildi.

Kars’ta da Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer protokol üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar Demokrasi Nöbeti için bir aradaydı. Burada bir açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, dün gece 9. Kolordu Komutanının Kars’ı ziyaret ettiğini söyledi. “9. Kolordu komutanımız dün gece şehrimizi ziyaret etti. Kendi kolordusuna bağlı tugayları denetledi. Ağrı Doğubeyazıt sonrasında ilimize gelen komutanımız buradan Ardahan’a, oradan da Sarıkamış üzerinden Erzurum’a döndü. Dün gece birlikte bir değerlendirme yaptık ve bugün saat 9:00 itibariyle de emniyet müdürlümüz ve mit başkanımız birlikteliğinde tugaya gittik ve tugaydaki birlikleri denetledik. Genel Kurmay Başkanımızın bir takım talimatları olmuştu, o talimatların yerine getirilip getirilmediğini, personelin moral ve motivasyonunu yerinde inceledik. Bugün akşamüzeri ülkemiz genelinde bir hareketlilik olur gibi oldu ama şuan ilimizde de ülkemizde de sakin bir durum söz konusudur. Her iki tugayımızla da görüşüyorum. Jandarmamız, polisimiz, ilçelerimizde kaymakamlarımız başta olmak üzere herkes teyakkuz halinde ama çok şükür bir sıkıntı yok. Bugün de vatandaşlarımızla birlikte meydanlardayız ve bu nöbetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.