1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökçek’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı
Gökçek’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Gökçek’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

MHP Kars Milletvekili Adayı Taner Gökçek’in Kutlu Doğum Haftası Mesajı...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Taner Gökçek, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

MHP Kars 1. Sıra Milletvekili adayı Gökçek, “Peygamber efendimiz 'Doğru olunuz, doğruluğa yöneliniz' sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa mana yüklü bir ahlak dersi vermiştir” dedi.

Bu ders hala tam anlaşılamamıştır. Peygamber efendimiz Allah'ın doğru yolunu insanlara göstererek Peygamberlik görevini mükemmelin doruklarında tamamlamıştır. Bizler hayatımıza her zaman onun sözleri ve onun yaşadıklarından ibret alarak yön vermeliyiz diyen Gökçek, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Yüce Allah'ın varlığı ve birliği, İslam'ın tüm haşmeti o'nun tebliğiyle kitlelere ulaşmış, hamd olsun ki üzerinde tartışılmaz bir hakikat olarak bugünlere ulaşmıştır. Bugün İslam toplumlarının içine düştükleri sosyal, siyasal ve ekonomik açmazlar ve kargaşalar, Peygamberimizin hala yeterince anlaşılamadığını hepimize kanıtlamaktadır. Bununla birlikte İslamiyet'i derinden yaralayan birçok sorunla yüz yüze kaldığımız açıkça ortadadır. Bir zamanlar insanlığı aydınlatan İslam coğrafyasının; bugün ne yazık ki kan, gözyaşı ve terör belasıyla anılır olması, Müslümanların hiç hak etmediği bir manzaranın resmini çizmektedir. Hoşgörünün ve sevginin dili olan İslam'ın yanlış yorumu, çıkar ve gündelik heveslere alet edilmesi maalesef çarpık, bunalımlı bir toplum ve devlet hayatının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu itibarla, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ashabı tarafından daha iyi anlaşılmasına, idrak edilmesine ve örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır. Peygamberimizin doğumunun üzerinden asırlar geçmesine rağmen, onun sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi herkes için çok önemli öğütler içermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Kutlu Doğum Haftasının, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.