1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gıda Denetimleri Sürüyor
Gıda Denetimleri Sürüyor

Gıda Denetimleri Sürüyor

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün,

A+A-

vatandaşların Ramazan ayını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bu dönemde toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık yapan yerlere Ramazan ayı boyunca bir denetim programı oluşturulduğunu söyledi.

Ramazan ayı denetimlerinde özellikle imalathane ve satış yerlerinde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade eden Düzgün, “Karslıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bu ayda yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz” dedi.

Denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini de belirten Düzgün, tüketimi artan ürün üreten ve satan işyerlerini denetlediklerini kaydetti. Vatandaşların gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattına ya da bizzat İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmelerini isteyen Düzgün, hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ve mevzuatta yer alan cezaların uygulanacağını belirtti. Düzgün ayrıca, vatandaşların gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları 174 Alo Gıda hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikayetlerin en kısa sürede değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.