1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gerçeği aratmayan tatbikat
Gerçeği aratmayan tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikat

İtfaiyecilik Haftası kutlamaları kapsamında itfaiyenin, AFAD ve UMKE ekipleriyle yaptığı yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

A+A-

Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün düzenlendiği tatbikata AFAD ve UMKE ekipleri de destek verdi. Belediye Başkan vekili Ali Demiral, başkan yardımcısı Yakup Yıldız, İtfaiye Müdürü Cemil Acay da tatbikata katılarak ekiplerin çalışmalarını kontrol ettiler.

Senaryo gereği Arpaçay yolunda bulunan 3 katlı metruk binada çıkan yangın çıktı. İhbar üzerine binaya itfaiye ekipleri gönderildi. 4 itfaiye aracı ve AFAD ile UMKE ekipleri kısa süre içinde yangın yerine intikal etti. Önce giriş katındaki alevler söndürüldü ardından da gaz maskeli itfaiye erleri üst katlara çıktı. Binada mahsur kalanlar ise itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu önce balkona oradan da itfaiye merdivenine alınarak aşağı indirildi. Alevlerden kaçarak çatıya sığınanların da kurtarılmasının ardından tatbikat sonlandırıldı.

Tatbikatın başarılı geçtiğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Ali Demiral ekiplere teşekkür etti. Başkan yardımcısı Yakup Yıldız da yangına kısa süre içinde müdahale edilmesinin önemli olduğunu belirterek ekipleri koordineli çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Ardından tüm ekiple hatıra fotoğrafı çektirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.