1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gençlik Merkezi istiyorlar
Gençlik Merkezi istiyorlar

Gençlik Merkezi istiyorlar

Cami bahçesine Gençlik Merkezi istiyorlar...

A+A-

Kars’ın Bülbül Mahallesinde bayındırlığın eski bir binanın bodrum katında Kur’an eğitimi alan kadınlar, çocuklarından uzak kalmamak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için evlerine yakın olan Bilal-i Habeş Camii bahçesine Kur’an Kursu hizmeti de verebilecek Gençlik Merkezi yapılmasını istiyor.

Kentin en çok göç alan mahallesi olan binin üzerinde kadın, 3 binin üzerinde çocuk bulunan Bülbül Mahallesinde kadınlar eski bir binanın bodrum katından açılan kursta Kur’an ve dini bilgiler eğitimi alıyor. Küçük çocuklarını yanlarında götürebilen fakat büyük çocuklarından uzak kalmak zorunda kalan kadınların Kur’an eğitimi aldıkları yer ise son derece sağlıksız koşullar içerisinde. Küçük odalara sıkışan kadınlar burada aldıkları eğitimle hem dini bilgilerini kuvvetlendirmiş hem de Kur’an öğrenmiş oluyorlar. Böylelikle de mezarlık ziyaretlerinde bir başkalarını götürmeyip kendileri rahatlıkla Kur’an okuyabilecek seviyeye geliyorlar.

Bu güne kadar Kur’an-ı Kerim ve diğer eğitimlerin verileceği her hangi bir mekân tahsis edilmemiş ancak aynı mahallede 2013 yılı Nisan ayından bu tarafa eski bu binanın bodrum katında bir oda vatandaşların Kur’an-ı Kerim dersleri, ahlaki değerlerin öğretildiği ve okuma-yazma kursunun açıldığı mekanda 17-76 yaş arası 85 ev hanımı, ilk ve orta öğretim çağındaki 65 çocuk ve gençler yararlanıyor. Okuma-yazma kursunda 16 ev hanımı okuma-yazma eğitimi alarak sertifikalarını bile aldılar. Bu tür çalışmalar mahallede bir ilk olduğundan takdirle karşılanıyor ve olumlu etkileri de görülmeye başlandı bile.

Kadınların tek korkusu ise ayrı kaldıkları çocuklarının kötü alışkanlıklara bulaşacak olması. Bu endişeyi taşıyan kadınlar, hem kursa gelip hem de çocuklarına yakın olabilmek ve onları da bu tür kurslara gönderebilmek için mahallelerindeki Bilal-i Habeş Camii bahçesine gençlik merkezi yapılmasını istiyor. Bunun için de hayırseverlere çağrıda bulunarak destek istiyorlar. Eğitim görememiş okuma-yazma bilmeyen küçük yaşta evlendirilmiş ev hanımlarının da bulunduğu mahallede bugüne kadar kendilerine sosyal ortam imkanı sunabilecek aktivitelerden de mahrum kalmışlar.

Mahalle içerisinde bu amaçla tahsis edilen Bilal-i Habeş Camii bahçesinde 300 metrekarelik bir alan mevcut. Bu alana 150 metrekare genişliğinde 2 katlı bir mekânın yapılması planlandı. İçerisinde kütüphane, bilgisayar sınıfı, eğitim sınıfı, mini sinevizyon, toplantı salonu, çocuk bakım ünitesi, mutfak ve lavaboların bulunduğu; masa tenisi, satranç vb. aktivitelerin yapılabileceği, çocuk ve gençlerin uyuşturucu ve kötü alışkanlıkların etkilerinden kurtulabilmek için zamanlarını değerlendirebilecekleri, kadınların sosyalleşmelerine de katkı sağlayacak bir mekâna ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.

Tüm bu isteklerin hayata geçirilmesi için de hayırseverlerin adım atması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.